Skip to content
Politică

Culisele ședinței Biroului Executiv al PNL: pe cine vor susține liberalii la BNR

thestar.com

Liberalii s-au întâlnit luni dimineață în ședința Biroului Executiv al partidului, unde au decis, potrivit unor surse polticie, să-l susțină în continuare pe Eugen Nicolăescu pentru un nou mandat de viceguvernator, iar pentru calitatea de membru neexecutiv la BNR, aceștia vor merge cu Virgiliu Stoenescu.

Gheorghe-Eugen Nicolăescu s-a născut la 2 august 1955, în satul Grădiștea din comuna Comana, județul Giurgiu. Este absolvent al Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE), cu diplomă de economist (1982), doctor în domeniul contabilitate (audit) (Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, ASE, 2007). A obținut, de asemenea, diploma de formator în audit financiar (Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, ASE, 2008), precum și un certificat de psihopedagogie (UCDC — Facultatea de Științele Educației, 2012-2013), conform site-ului www.cdep.ro. Nicolăescu este viceguvernator al BNR din anul 2017.

Virgiliu Stoenescu s-a născut la data de 1 ianuarie 1947 în oraşul Brăila. În 1969 a absolvit Facultatea de Comerţ Exterior din cadrul A.S.E. Bucureşti. Între anii 1969 şi 1973 este cercetător ştiinţific la „Institutul de Economie Mondială” din Bucureşti al cărui director era, la acea dată, Mugur Isărescu care l-a trimis la studii de specializare în Franţa (1971-1972). Reîntors în ţară, obţine titlul ştiinţific de doctor în economie. Este profesor la ASE şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Economie. Începând din anul 2004, este membru al Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României.

Revenim cu detalii

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *