Skip to content
Politică

UPDATE S-a confirmat! / Culisele suspendării lui Iohannis: Tăriceanu, în concediu. Dragnea, lăsat în offside EXCLUSIV

mediafax.ro

UPDATE 8.7.2018

Informația conform căreia al doilea om în stat va fi plecat din țară începând cu 9 iulie, atunci când coaliția trebuia să decidă dacă se începe procedura de suspendare a președintelui, s-a confirmat.

Conform Antena3.ro, în perioada 9-11 iulie, Călin Popescu Tăriceanu va fi plecat din țară, iar atribuțiile sale îi vor reveni lui Adrian Țuțuianu, unul dintre ce patru vicepreședinți.

———————————————

PSnews.ro vă prezintă în exclusivitate culisele suspendării președintelui Klaus Iohannis. Vedeți mai jos cum l-a lăsat în offside liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pe omologul din PSD, Liviu Dragnea.

Tăriceanu, în concediu exact când lui Dragnea îi arde buza

Surse politice au declarat sâmbătă pentru PSnews.ro că încă de vineri seară Tăriceanu a plecat în concediu timp de o săptămână, lăsând în aer negocierile privind suspendarea lui Iohannis, fapt ce l-a  enervat la culme pe Dragnea, ale cărui calcule erau ca luni să aibă o întâlnire decisivă cu șeful Senatului, apoi președintele Camerei Deputaților să anunțe că PSD îl va suspenda pe politicianul de la Cotroceni, cu sau fără acordul liderului ALDE.

Șeful ALDE suflă și-n iaurt. Prudența, mai presus de orgoliu

Nu de alta, dar condiția repetată insistent de către Călin Tăriceanu este ca el să fie prezidențiabilul coaliției în 2019. Iar aici nu vorbim atât de orgoliul cuiva care a fost achitat în primă instanță în fața altcuiva cu o condamnare la fond și încă una definitivă, cât mai ales de temerea lui Tăriceanu ca nu cumva să repete scenariul lui Crin Antonescu din 2012, când suspendarea lui Traian Băsescu a dus la întărirea PSD-ului – pe atunci condus de către Victor Ponta -, la ruperea USL și la înlăturarea liderului PNL din acel moment din cursa prezidențială a anului 2014. Mai mult: chiar dacă Dragnea i-ar accepta candidatura lui Tăriceanu, șeful din Kiseleff se va lovi de opoziția baronilor locali ai PSD-ului, care nu concep să iasă la rampă în 2019 cu un candidat din exteriorul partidului.

PSD, majoritate pe bâjbâite. Securea Grupului de la Bacău, deasupra lui Dragnea

Ne amintim cum Codul Penal și cel de Procedură Penală au trecut de Parlament cu o majoritate fragilă în fiecare dintre cele două camere. Acest fapt îi ridică mari probleme lui Liviu Dragnea și îl face să ia cu noduri în gât hotărârea suspendării președintelui, din două motive. Ne referim aici nu doar la incertitudinea privind comportamentul lui Căllin Popescu-Tăriceanu, ci și nesiguranța legată de propriul partid. Miercuri, PSnews.ro v-a prezentat pe larg ceea ce noi am denumit Grupul de la Bacău din PSD, constituit în jurul lui Mihai Tudose și Gabriel Vlase, din care ar face parte acum circa 20 de parlamentari. Ei bine, anume acest grup i-ar putea oferi lui Dragnea o surpriză teribil de neplăcută, întorcând armele chiar în ziua suspendării șefului statului. Dacă punem la socoteală și repetatele ieșiri ale capilor UDMR, care s-au pronunțat împotriva acestui demers, avem tabloul complet al nisipurilor mișcătoare ce se întind în fața lui Liviu Dragnea.

DETALII AICI: Vlase la SIE și Bănilă la DIICOT – începutul sfârșitului pentru Dragnea EXCLUSIV

Concluzia este una singură: ziua de luni, 9 iulie, va fi una crucială pentru Liviu Dragnea, președintele PSD fiind pus în situația de a-și pune în joc însuși viitorul politic. Aflat între ciocan și nicovală, singura soluție pentru baronul de Teleorman va fi să anunțe că actuala coaliție PSD-ALDE va amâna marele anunț – cel puțin până la întoarcerea din concediu a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

1 comentariu la “UPDATE S-a confirmat! / Culisele suspendării lui Iohannis: Tăriceanu, în concediu. Dragnea, lăsat în offside EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *