Skip to content
Alegeri Politică

Culisele ultimelor negocieri în PSD: 5 europarlamentari, în cărți pentru un nou mandat la Bruxelles

Alegerile europarlamentare în România vor avea loc în data de 26 mai 2019, datã la care românii cu drept de vot sunt așteptați la urnele de vot.

În acest context, marile formațiuni politice din România au început deja să facă publice listele candidaților ce se vor lupta pentru un loc în Parlamentul European. Nu este cazul, însă, și a celei mai mari formațiuni politice din România, Partidul Social Democrat (PSD), în cadrul căruia negocierile sunt încă intense.

Negocieri de ultimă oră în PSD

Astfel, PSnews.ro vă prezintă ultimele discuții ce au avut loc în Partidul Social Democrat (PSD). Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că pe masa lui Dragnea se află în acest moment nume de miniștri care s-ar putea regăsi pe lista partidului la europarlamentare, dar și actuali europarlamentari care se pare că au șanse mari să obțină un nou mandat.

Sursele noastre ne-au dezvăluit că Rovana Plumb – Ministrul Fondurilor Europene, cea despre care PSnews.ro a scris într-un articol anterior că este în cărți pentru a ocupa chiar funcția de comisar european(DETALII AICI), ar putea să deschidă lista social-democraților la europarlamentare. Printre candidați s-ar afla, potrivit surselor noastre, și actuali sau foști europarlamentari, precum: Doru Frunzulică, Dan Nica, Ioan Mircea Pascu, Victor Boștinaru și Victor Negrescu.

Doru Frunzulică

…este fost diplomat și a fost ales eurodeputatul anului 2018 la categoria ”Dezvoltare” în urma decernării premiilor MEP Awards 2018, eveniment anual organizat de The Parliament Magazine. Mai mult, acesta este singurul român din Comisia specială privind terorismul a Parlamentului European.

Dan Nica

… este liderul europarlamentarilor PSD și a fost ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale în Guvernul Ponta II. A fost deputat PSD de două ori, între 2004 și 2008 și între 2008 și 2012 și a fost și deputat PDSR, între anii 2000 și 2004.

Ioan Mircea Pascu

…fost ministru al Apărării, acum vicepreședinte al Parlamentului European.

Victor Boștinaru

…vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă și membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI).

Victor Negrescu

…fost ministru pentru Afaceri Europene. Din 2007 coordonează activitatea PES Activists România în calitate de președinte. PES Activists România este o structură compusă din peste 10.000 de membri și simpatizanți PSD de toate vârstele interesați în politica europeană. Începând cu anul 2015 a inițiat, împreună cu un grup de intelectuali de stânga, Fundația Stânga Democratică.

Alte nume vehiculate în PSD ce s-ar putea regăsi pe lista partidului pentru euroaprlamentare sunt Florin Iordache, Claudia Țapardel și Claudiu Manda.

Românii, chemați la vot pe 26 mai

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.

De asemenea, Guvernul a adoptat condiţiile de organizare şi bugetul, de 252 milioane lei, pentru alegerile europarlamentare din luna mai, banii urmând să fie repartizaţi către AEP, MAI, MAE, Ministerul Sănătăţii, INS, STS, prefecţilor şi primăriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *