Skip to content
Alegeri locale 2020

Culisele ultimelor negocieri între PNL și USR-PLUS: în ce județ au ajuns la o înțelegere și cum arată discuțiile pentru București

youtube.com

Negocierile dintre Ludovic Orban, președintele PNL, și alianța USR-PLUS sunt departe de final. Săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire între Ludovic Orban și Dan Barna, după ce la ultima discuție pe care cei doi au avut-o nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Însă, potrivit surelor, se pare că cei de la PNL și cei de la USR-PLUS au reușit să își ”împartă” județul lui Dacian Cioloș, Sălajul. Astfel, PNL va da candidatul la președinția Consiliului Județean, iar USR-PLUS la marile municipii și la Zalău. De asemenea, cei de la USR-PLUS și-ar dori să pună candidat la Constanța, Galați și Pitești, dar aici se lovesc de opoziția celor de la PNL.

Un subiect extrem de disputat este Capitala. La Primăria Generală este susținut Nicușor Dan, dar la sectoare nu se ajunge atât de ușor la o înțelegere. Până acum ar fi bătute în cuie susținerea lui Ciprian Ciucu la Sectorul 6 și Clotilde Armand la Sectorul 1. Pentru restul de 4 sectoare ale Capitalei se duc negocieri extrem de dure și există riscul să nu se ajungă la o înțelegere.

Candidații cu care PNL ar vrea să lupte pentru sectoarele din București:

Sectorul 2: Dan Cristian Popescu

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, este singurul liberal care are şanse mari să câştige o primărie din Capitală, potrivit unui sondaj realizat la comanda PNL. Potrivit sondajului, Dan Cristian Popescu ar fi singurul candidat care nu ar avea nevoie de o alianță cu USR și/sau PMP pentru alegerile locale. Concret: în acest moment, el este cotat cu peste 40% intenţie de vot, ceea ce îl face favorit în cursa pentru fotoliul de primar.

Sectorul 3: Antonel Tănase

Antonel Tănase este unul dintre apropiații premierului Ludovic Orban și momentan ocupă funcția de Secretar General al Guvernului, după ce PNL a intrat la guvernare. Dar colaborarea dintre Tănase și Orban este mult mai veche, încă din 2007. Pe vremea când Ludovic Orban era ministrul Transporturilor, în guvernul Tăriceanu, Antonel Tănase a fost numit consilier al ministrului Transporturilor. Ulterior, a fost avansat și a primit  rolul de secretar de stat în același minister, pentru câteva luni în 2008, reiese din CV-ul său. Din 2012 a revenit la Ministerul Transporturilor, unde a fost numit consilier al ministrului Ovidiu Silaghi, în guvernul Ponta, pe vremea USL. Antonel Tănase conduce filiala PNL Sector 3

Sectorul 4: Horia Grigorescu

Horia Grigorescu este speranța PNL pentru Sectorul 4, chiar dacă filiala PNL Sector 4 este condusă de deputatul Pavel Popescu. Directorul Poștei Române se bucură de suficientă notorietate și va fi omul nou de la alegerile locale din 2020, într-o încercare de a strânge în jurul său voturile tuturor celor nemulțumiți de PSD și de fosta clasă politică. În același timp, Horia Grigorescu ar putea atrage și multe voturi de la electoratul userist, un electorat tânăr și cu o atenție deosebită asupra mediului de afaceri.

Sectorul 5: Dan Croitoru

În decursul carierei sale politice, Croitoru a schimbat mai multe partide politice. Și-a început cariera la PNȚCD, apoi a ajuns la PNL, dar a plecat la ALDE. De aici a revenit în 2016 în sânul PNL. Croitoru a fost și primar interimar o bucată de vreme la Sectorul 5, în momentul în care Vanghelie avea probleme cu justiția. De altfel Dan Croitoru este un apropiat al fostului edil Marian Vanghelie. Acum Croitoru, chiar și cu sprijinul PNL are șanse slabe să câștige fotoliul de primar pentru 4 ani de zile.

Sectorul 6: Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, candidatul pe care liberalii îl propun la Primăria Sectorului 6, s-a profilat ca un foarte vocal critic al Gabrielei Firea, acesta ocupând și funcția de membru în Consiliul General al Capitalei. În iarnă, Ciucu a fost numit președinte al Agenției Funcționarilor Publici, anunțând ulterior că a demisionat din funcția de consilier în CGMB, fiind o poziție executivă la rang de secretar de stat incompatibilă cu altă funcție publică. Ciucu se profilează drept principalul adversar al actualului primar Gabriel Mutu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *