Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Culisele ultimelor negocieri PNL-USR pentru primăriile din București. Cum se împart sectoarele

youtube.com

Negocierile dintre PNL și formațiunea USR-PLUS se apropie de final, după o perioadă extrem de agitată. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că, potrivit ultimelor discuții dintre formațiunile politice, s-a ajuns la o împărţire a sectoarelor Capitalei, astfel:

Nicușor Dan rămâne candidatul susținut de PNL, USR-PLUS la Primăria Capitalei.

În Sectorul 1, candidatul ar urma să fie dat de USR-PLUS, în persoana europarlamentarului Clotilde Armand. Nu este pentru prima dată când Clotilde Armand candidează pentru această funcție. În 2016, ea a pierdut Primăria Sectorului 1 în fața contracandidatului său, Dan Tudorache (PSD).

(Clotilde Armand/ Sursa foto: Facebook)

În Sectorul 2, candidatul ar fi de la PNL, în persoana lui Dan Cristian Popescu. Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, este singurul liberal care are şanse mari să câştige o primărie din Capitală, potrivit unui sondaj realizat la comanda PNL. Potrivit sondajului, Dan Cristian Popescu ar fi singurul candidat care nu ar avea nevoie de o alianță cu USR și/sau PMP pentru alegerile locale. Concret: în acest moment, el este cotat cu peste 40% intenţie de vot, ceea ce îl face favorit în cursa pentru fotoliul de primar.

PS News
(Dan Cristian Popescu/ Sursa foto: PS News)

În Sectorul 3, candidatul ar urma să fie dat de USR-PLUS, în persoana Anei Ciceală, actual consilier general în Consiliul General al Municipiului București. În urmă cu câteva săptămâni Ana Ciceală, membru Biroul Național USR, a postat un mesa pe pagina de Facebook în care critica modul arbitrar în care se fac excluderile din partid pe baza unor delicte de opinie. Ea acuza conducerea USR de practicarea politicii „pumnului în gură” şi solicită respectarea principiilor statului de drept.

(Ana Ciceală/ Sursa foto: Facebook)

DETALII AICI: Se ascut cuţitele în USR. Ana Ciceală acuză conducerea partidului că practică politica „pumnului în gură”

Tot USR-PLUS ar urma să dea candidatul în Sectorul 4. Simona Spătaru, candidatul USR PLUS la Primăria Sector 4, este avocat și are expertiză în domeniul achizițiilor publice și al drepturilor încălcate de autoritățile publice, s-a implicat în politică după tragedia de la Colectiv.

(Simona Spătaru/ Sursa foto: Facebook)

În Sectorul 5, candidatul ar urma să fie de la PNL, în persoana lui Dan Croitoru. În decursul carierei sale politice, Croitoru a schimbat mai multe partide politice. Și-a început cariera la PNȚCD, apoi a ajuns la PNL, dar a plecat la ALDE. De aici a revenit în 2016 în sânul PNL. Croitoru a fost și primar interimar o bucată de vreme la Sectorul 5, în momentul în care Vanghelie avea probleme cu justiția. De altfel Dan Croitoru este un apropiat al fostului edil Marian Vanghelie. Acum Croitoru, chiar și cu sprijinul PNL are șanse slabe să câștige fotoliul de primar pentru 4 ani de zile.

(Dan Croitoru/Sursa foto: Facebook)

Şi în Sectorul 6 candidatul ar urma să fie de la PNL, în persoana lui Ciprian Ciucu, cel care s-a profilat ca un foarte vocal critic al Gabrielei Firea, acesta ocupând și funcția de membru în Consiliul General al Capitalei. În iarnă, Ciucu a fost numit președinte al Agenției Funcționarilor Publici, anunțând ulterior că a demisionat din funcția de consilier în CGMB, fiind o poziție executivă la rang de secretar de stat incompatibilă cu altă funcție publică. Ciucu se profilează drept principalul (adversar al actualului primar Gabriel (Mutu.

Ciprian Ciucu
(Ciprian Ciucu/ Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

5 comentarii la “Culisele ultimelor negocieri PNL-USR pentru primăriile din București. Cum se împart sectoarele

  1. La sectorul 1 minim 40% din alegători îl vor prefera pe actualul edil, Dan Tudorache, pentru că e un om discret, calm, pacifist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *