Skip to content
Politică

Culisele vizitei lui Macron în România. A mâncat sarmale și papanași alături de soldaţii NATO

twitter

Președintele francez Emmanuel Macron nu a optat pentru cazarea la un hotel din Constanța în timpul nopții, ci a ales să doarmă la baza militară Mihail Kogălniceanu. Marți seară a avut o întâlnire informală soldații francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO și a luat masa cu ei, meniul fiind unul autentic românesc.

Liderul de la Elysee a ajuns aseară pe aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, unde a fost întâmpinat de premierul României. Primul lucru pe care l-a făcut la sosirea în țara noastră a fost să-i viziteze pe soldații francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO și să ia masa cu ei.

Macron a stat de vorbă cu soldații într-unul din hangarele de la baza Kogălniceanu și le-a ținut un discurs, scrie digi24.ro.

Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent. La frontierele Uniunii noastre europene, pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei, implicarea forţelor noastre este fundamentală”, a scris Macron pe Twitter.

În ceea ce privește meniul prezidențial, detalii au fost publicate inclusiv de presa internațională: sarmale cu varză și mămăligă și papanași la desert.

Nu au fost făcute publice fotografii din timpul cinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *