Skip to content
" "
Politică

Culmea nesimţirii: puşcăriaşul de drept comun Adrian Severin se compară cu disidentul Aleksandr Soljenițîn! EXCLUSIV

flux24.ro
" "

După ce s-a apucat de compus poezioare ciudate (una dintre acestea fiind postată pe Facebook, chiar în Vinerea Mare), fostul ministru şi europarlamentar pesedist Adrian Severin – deţinut de drept comun, la Penitenciarul Rahova, în urma unei condamnări definitive la 4 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă – a găsit de cuviinţă, mai nou, să se compare cu… celebrul disident anticomunist Aleksandr Soljenițîn!

Concret, vinerea trecută, Severin a comis o interminabilă şi stufoasă postare pro-graţiere (cum altfel?!), relatând câteva povestiri auzite de la alţi deţinuţi de drept comun. Concluzia şpăgarului condamnat este de-a dreptul halucinantă: penitenciarele din România sunt „un adevărat arhipelag ANP”.

„Arhipelagul ANP”

„Penitenciarele României nu sunt unităţi izolate. Ele formează un adevărat arhipelag (pentru a relua metafora lui Soljeniţîn), arhipelagul ANP, între insulele căruia deţinuţii se mişcă din diferite motive; inclusiv din raţiuni ţinând de administrarea acestei colectivităţi dificile în condiţii de maximă tensiune psiho-socială. Tortura acestor mişcări, chiar dacă am privi-o ca pe un fenomen periferic, defineşte perfect boala centrului”, a susţinut Adrian Severin, pozând într-un „mărturisitor” al temniţelor.

Arhipelagul Gulag”, un moment crucial

Facem precizarea că „Arhipelagul Gulag” este lucrarea care a deschis ochii Occidentului asupra genocidului demarat de totalitarismul sovietic. La alcătuirea monumentalei lucrări au participat nu mai puţin de 227 de foşti deţinuţi, mărturiile acestora fiind cruciale pentru înţelegerea mecanismelor flagelului comunist. Publicarea „Arhipelagului Gulag”, în 1973, a fost grăbită de sinuciderea (lichidarea?) Elizavetei Voronianskaia, dactilografa textului, care, torturată de satrapii KGB, a fost forţată să divulge ascunzătoarea unui exemplar. Din chiar momentul publicării, „Arhipelagul Gulag” a cutremurat temeliile Occidentului, care nu cunoştea decât ororile holocaustului nazist, demantelând giganticul genocid săvârşit în aşa-zisul paradis bolşevic.

Temniţele lui Aleksandr Soljenițîn

Aleksandr Soljenițîn (câştigător, în 1970, al Premiului Nobel pentru Literatură) a fost arestat de autorităţile comuniste la 9 februarie 1945, după ce i s-a interceptat corespondenţa cu un prieten „subversiv”. A fost anchetat brutal la Lubianka și Butîrki şi, ulterior, condamnat la opt ani de muncă silnică în lagăr. Totuşi, primii cinci ani a fost deţinut într-o închisoare specială, de lângă Moscova, unde savanţii ruşi erau obligaţi să facă muncă de cercetare în folosul Uniunii Sovietice. Din 1950, Soljenițîn a muncit în lagărul de reeducare din Karaganda. În februarie 1953, i s-a fixat exil pe viaţă, în aulul Kok-Terek (regiunea Djambul, Kazahstan).

Gardienii îşi cer scuze de la Severin când îi pun cătuşele!

Revenind la scandaloasa postare a lui Adrian Severin, observăm că fostul ministru pesedist recunoaşte, totuşi, cu ipocrizie, că, realmente, condiţiile din penitenciarele patriei nu pot suporta, în realitate, nici cea mai infimă comparaţie cu cele din fostele lagăre staliniste. „Să fie oare salariaţii penitenciarelor nişte zbiri fără inimă? Unii, poate da. Cei mai mulţi, nu. Adesea îi simţi apăsaţi şi jenaţi de procedurile pe care sunt ţinuţi să le urmeze. Uneori îşi cer scuze că trebuie să îţi pună cătuşe chiar şi în situaţii interzise de convenţiile internaţionale privind drepturile omului”, a scris Severin. Lui Soljenițîn (care nu putea scrie în gulag) nu i-a cerut nimeni scuze când a fost arestat, umilit, călcat în picioare şi torturat, şi nici zecilor de milioane de oameni asasinaţi, pe plan mondial, de dictaturile comuniste.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *