Skip to content
Politică

Culmea tupeului: „maimuță” taxi de vânzare pe OLX! FOTO

taximetre.ro

Citiți în cele ce urmează despre o mostră care poate fi încadrată în categoria „culmea tupeului”: o „maimuță” taxi este disponibilă pentru vânzare pe site-ul OLX.ro!

Mai întâi, trebuie să precizăm că există două metode celebre de escrocare în lumea taximetriei: prima („maimuța”) îl vizează pe client, iar a doua („cuarțul”) țintește bugetul public către care trebuie plătit impozitul pe venit. Astfel, „cuarțul” este un dispozitiv luat de la o brichetă electrică sau de la un aprinzător de aragaz. Impulsul electric al dispozitivului este aplicat la finalul cursei pe aparatul de taxat, iar valoarea cursei este ștearsă din memorie, rămânând doar suma de pornire. Astfel, suma încasată de la client rămâne în buzunarul șoferului, iar pe bon se înregistrează doar o mică parte din suma – respectiv numai pornirea. Totuși, mașinăria nu funcționează când bonul fiscal cu suma totală a cursei este tipărit de aparat, astfel valoarea cursei înregistrându-se în memoria fiscală și nemaiputând fi modificată cu „cuarțul”.

În schimb, „maimuța” reprezintă un aparat improvizat, care, acționat de șofer, trimite impulsuri electrice către aparatul de taxat, mărind astfel artificial suma afișată de acesta, potrivit Hotnews.ro.

Iată cum arată anunțul cu pricina (disponibil AICI):

Puteți vedea mai jos cum funcționează concret o „maimuță”, chiar în timp ce este acționată de către taximetrist. Cu alte cuvinte: ori de câte ori vedeți că șoferul apasă ambreiajul chiar și când nu este nevoie (de exemplu, când stă la semafor) ori că se joacă suspect de des cu schimbătorul de viteze (din nou: chiar și în situații de staționare) sau că duce mâna de prea multe ori la un punct de pe bordul mașinii sau din jurul scaunului, astfel de situații ar trebui să vă dea de gândit.

Redacția PSnews.ro a încercat de mai multe ori să ia legătura cu cel care se recomandă Pop Adrian (autorul anunțului), dar omul nu răspunde la telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *