Skip to content
Politică

Cum a afectat pandemia concediile politicienilor români: Din Italia și Croația, în Eforie și Covasna

Facebook

Pandemia a schimbat planurile de vacanţă ale românilor, dar asta nu înseamnă că aceștia au renunțat la concediile lor. Fapt valabil și în cazul politicienilor. PSnews.ro a contactat o parte din politicienii României pentru a afla unde își vor petrece vacanța de vară, dar și ce schimbări majore au suferit planurile lor inițiale, din cauza coronavirusului.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL

Europarlamentarul Rareș Bogdan, care se află în acest moment în Bruxelles, spune că o parte din luna august va fi rezervată concediului în România: ”Probabil prin Ardeal pe la mine, sus la lacul Belis, prin Maramureș, Apuseni la Arieșeni și puțin la mare. La mare la Eforie, e un complex drăguț direct pe plaja”.

În privința unei vacanțe în afara țării, europarlamentarul este sceptic.

Să vedem, de obicei, de vreo 12 ani mergeam în Italia, în Sud, într-un sat pe malul mării două săptămâni, acum nu știu dacă ajung eu pe acolo și mai ales dacă ne mai lasă italienii să mergem, la cum evoluează lucrurile în țară.

Nu am planuri, Ludovic (premierul Ludovic Orban – n.r.) ne ține în priză cu campania electorală care va veni și cu găsirea celor mai buni candidați și nu prea putem să ne facem prea multe planuri personale. Poate familia, însă fără mine. Deci nimic clar anul asta.

Pandemia ne schimbă viețile și comportamentele, să sperăm că ieșim cu bine din acest prefigurat val 2, că de primul am scăpat mult mai bine decât s-a crezut”, a declarat Rareș Bogdan, pentru PS News.

Eugen Tomac, președintele PMP

Președintele PMP, Eugen Tomac, își va petrece concediul de anul acesta la birou și le recomandă românilor să-și petreacă vacanța în țară.

”Acum sunt la birou, după-amiază voi fi la birou, în weekend voi fi la birou, toată acestă perioadă voi fi numai la locul de muncă  pentru că pe de-o parte am o agendă foarte încărcată, pe activitățile ce țin de Parlament.

Ne-a anunțat cancelarul Merkel că, în cazul în care nu se ajunge la un consens în ceea ce privește bugetul pentru măsurile pentru combaterea coronavirusului, Parlamentul va avea activitate și în luna august. De asemenea, voi fi implicat complet în pregătirea campaniei electorale pentru alegerile locale și asta înseamnă să discut cu mii de membri de partid care vor candida, pentru că PMP va avea candidați în toate localitățile din țară și sunt mii de consilieri, mii de candidați pentru funcția de primar. Deci vacanța din acest an va fi locul de muncă”, a precizat politicianul.

În cel mai fericit caz, mai spune Eugen Tomac, ”mă voi bucura de câteva peisaje din țară”. ”Pe măsură ce va începe campania voi vizita câteva organizații ale PMP, sigur respectând toate regulile ce sunt impuse, dar e important să ajung în anumite părți din țară, toată activitatea mea va fi concentrată acestă vară pe chestiuni politice”.

Președintele PMP le sugerează românilor ca anul acesta să își facă concediul în țară: ”Avem o Deltă superbă, avem litoral cu prețuri pentru toate buzunarele și, bineînțeles, stațiunile montane, cele agroturistice. În felul acesta ajutăm economia și pe cei care au fost puternic afectați de criza generată de COVID-19. Îmi pare rău dar recuperez la iarnă”.

Valeriu Steriu, deputat PSD

Deputatul PSD Valeriu Steriu își va petrece, de asemenea, concediul în România.

„(Voi merge – n.r.) în țară, dar probabil că vorbim de două weekenduri, nu de un concediu. Eu sunt unul dintre puținii politicieni care își închide mandatul anul acesta, mă duc la un nou loc de muncă (Valeriu Steriu este propunerea PSD pentru poziția de membru în Comitetul de Regrementare al ANRE – n.r.). Practic, nu am timp de concediu, așa că fac unul sau două weekend-uri scurte. Unul la mare, și unul la munte”, a declarat deputatul

Deși nu are un plan clar cu privire la destinațiile de vacanță, deputatul spune că cele două weekenduri vor fi „unul la mare și unul la munte”.

”Nu m-am gândit încă unde, pentru că am înțeles  că este totul ocupat, ar trebui să mă preocup probabil. Este vorba despre mijlocul lunii august, sper ca până atunci să găsesc, iar la munte sunt oferte suficiente dar probabil în zona Făgărașului”, a adăugat Valeriu Steriu.

Daniel Fenechiu, senator PNL

La rândul său, Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, spune că, în măsura în care activitatea Parlamentului îi va permite, va merge câteva zile la mare și la munte, în România.

”Mie mi-a plăcut foarte mult Croația, și ani de zile am fost în Croația. Bine, am fost și în Grecia, dar în fiecare an am petrecut o vacanță în România. Am fost la mare în fiecare vară, iar toamna am încercat pe cât posibil să ajung în Deltă, măcar un weekend, dacă n-am putut mai mult”, a afirmat liberalul.

Senatorul liberal ar prefera „o zonă în care să nu fie foarte multă aglomerație” de pe litoralul românesc.

”Pe vremuri mă duceam la Costinești, la Vama Veche, nu știu cum va fi anul acesta, probabil va fi zona aceea, mai jos de Constanța, poate și Costinești, Neptun, Vama Veche”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Cât despre vacanța munte, politicianul va merge în zona sa natală.

”Eu sunt originar din Covasna, unde avem niște munți foarte frumoși și niște stațiuni nu atât de populate, dar foarte frumoase, niște priveliști și un aer deosebit, care cu siguranță îmi vor permite să mă remontez, să vorbesc puțin la telefon, că nu prea bate semnalul până acolo, și cu bateriile încărcate să pot să pot să abordez campania de locale care începe pe 27 august cu forțe proaspete”, a punctat liderul senatorilor PNL.

De asemenea, Daniel Fenechiu îi încurajează pe români să își petreacă concediile în țară.

„E mult mai ușor să te protejezi (de coronavirus – n.r.) în România decât să te protejezi în altă parte. Pe de altă parte, cred că și turismul românesc are nevoie de susținere.

Dacă oamenii politici înțeleg în aceste momente să susțină turismul românesc, ar fi un bun exemplu pentru toți româniiNu poți să fii ipocrit, să vii la televizor să pledezi pentru turismul românesc, în condițiile în care tu vacanțele ți le faci afară.  

România are o sumedenie de locuri frumoase, marea noastră e splendidă, păcat că sezonul e scurt. Muntele nostru e deosebit. Cred că viitorul și anumite investiții în infrastructură vor face ca un viitor, nu foarte îndepărtat, pe timpul vieții mele, să văd că foarte mulți europeni, și nu doar europeni, vor veni în România așa cum merge noi în Grecia, Croația, Italia și în alte locuri”, a adăugat senatorul.

La final, liberalul a ținut să-l menționeze și pe membrul familiei care este nelipsit în concediile soților Fenechiu: ”Sasha, pisicul meu, căruia îi place teribil de mult la mare și care este un partener extrem de bun pentru mine și pentru soția mea pe timpul concediului”.

Ponta – în Grecia, Băsescu – acasă

Președintele PRO România, Victor Ponta, este deja în Grecia, iar de săptămâna viitoare își va continua concediul în țară. Fostul premier nu a oferit alte detalii.

De asemenea, fostul președinte Traian Băsescu ne-a transmis, laconic, că-și va petrece vacanța acasă, cu familia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *