Skip to content
" "
Politică

Cum a ajuns apa din Slobozia să fie otrăvită cu trihalometani

Apa din Slobozia, furnizată de Urban SA, conține, de mai bine de trei luni, mai mulți trihalometani decât concentrațiile admise. Reprezentanții companiei au precizat că depășirea concentrației admise de 100 de micrograme la litru a fost cauzată de caniculă, informează independentonline.ro.

Temperaturile mari înregistrate peste vară ar fi condus la creșterea numărului de micoorganisme din apă. Pentru a combate această tendință, Urban SA a decis clorinarea în exces a apei furnizate slobozenilor. Hiperclorinarea apei a condus la creșterea concentrației de trihalometani în apă peste limitele admise. Situația a devenit publică la începutul lunii octombrie 2015, cînd Urban SA a solicitat Direcției de Sănătate Publică Ialomița prelungirea avizului sanitar de funcționare. În locul acestui aviz, Urban SA a primit o amendă de 4000 de lei. Pentru a obține prelungirea avizului, Urban SA a comandat un nou set de analize.

Prezența trihalomentanilor în apă a fost sesizată public pentru prima dată de către consilierul local Mădălin Teculescu, la momentul respectiv prefect al județului Ialomița. Acesta a declarat la momentul respectiv: „Situația este cu mult mai gravă decît pare la prima vedere. Ea persistă de ani buni și va avea efecte dezastruoase asupra populației. Pur și simplu autoritățile locale își bat joc de oameni!”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *