Skip to content
Politică

Cum a ajuns “băiatul lui Niro” să îi care valiza lui Dragnea EXCLUSIV

Stiri pe surse

Pe băiatul frezat cu valiza îl chemă Paul M. Ionescu. De doi ani este nelipsit din pozele și imaginile în care apare șeful PSD. Cel mai probabil pe el l-a pus Dragnea să cumpere gogoșile și cele trei valize folosite în conferințele de presă sau să printeze dosarele cu informații culese de pe net despre Iohannis.

 

 

Dragnea încearcă sa revoluționeze zilele acestea stand-up- ul politic autohton ridicând valiza (o metaforă a șpăgii, de altfel) la rang de armă în războiul cu Iohannis. Iar pentru că o valiză, cu bani, documente sau gogoși trebuie să fie cărată, deschisă, manipulată dintr-un loc în altul, așa a putut o țară întreaga sa îl cunoască pe Paul M. Ionescu.

Paul M. Ionescu este directorul Cancelariei președintelui Camerei Deputaților, o titulatură pompoasă care echivalează cu job-ul de secretară. Totuși, Paul nu vine de pe stradă, dar nici de la partid, ci din crescătoria controversatului om de afaceri Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro. Tartorul complexului Dragonul Roșu, unde nu calcă ANAF decât pentru șpăgi.

Cărătorul de valize a lui Dragnea a activat în 2015 și 2016 la compania Niro Investments SA unde a fost remunerat modic cu 13.949 RON. Paul M. Ionescu a mai prestat și pentru Fundația pentru Tineret a Municipiului București (3.600 RON) dat și la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (6.639 RON). Ambele două sinecuri politice. La Fundație, secretarul lui Dragnea s-a intercalat cu alt miliardar autohton. Dar acolo e o altă poveste încurcată cu iz oriental.

Ce este ciudat în relația dintre Dragnea și secretarul său este zona ocultă din care l-a pescuit pe acest Paul M. Ori, să îți fie atât de apropiat un băiat din zona lui Niro, denotă că Dragnea are o relația specială cu miliardarul. Pentru că Niro, conform descrierii făcute chiar de Dragnea, poate fi catalogat ca fiind unul dintre cei mai grei oameni de afaceri tributari și finanțatori ai “statului paralel”. Iar cei care îl cunosc pe Niro și au fost finanțați regește de el știu că miliardarul nu făcea un secret din relațiile sale directe până la vârful Statului, cu pauze de cafea chiar în biroul președintelui țării. Așadar, mai în glumă mai în serios, am putea spune că Dragnea și-a luat secretar direct “de la statul paralel”.

Nicu Niro a fost/ este un apropiat al lui Victor Ponta (care deține apartamente în complexul rezidențial construit de afacerist). Niro are relații asumate cu George Maior, fostul director SRI, dar și cu patronul Realitatea TV, postul care îl toacă zilnic pe Dragnea. Relațiile lui Niro în zona serviciilor de informații sunt și ele cvasinotorii, iar relațiile de afaceri cu cuplul Udrea – Cocos sunt asumate public de acesta. Cert este că în hățișurile democrației din ultimii 18 ani Nicu Niro a fost un fidel și constant finanțator al tuturor partidelor politice. Dar și al presei din România, pe care Niro a pompat-o la ordin politic cu milioane și milioane de euro. Pe iahtul său de la Monaco s-au plimbat și relaxat cam toată floarea politichiei dâmbovițene. Cine știe dacă nu cumva Dragnea a învățat sceneta valizelor pe un asemenea iaht, poate cu alt conținut.

Nicolae Dumitru a fost eliberat, în septembrie 2017, după ce a executat o parte din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare, primită pentru trafic de influenţă în dosarul „Microsoft”. Niro a făcut pușcărie pentru că a finanțat mecanismul de șpagă din spatele afacerii Microsoft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *