Skip to content
Politică

Cum a ajuns Laurențiu Cazan să fie numit din nou șef în Jandarmerie? Rareș Bogdan: Mi se pare foarte, foarte grav

B1

Într-un interviu pentru PS News, europarlamentarul Rareș Bogdan este de părere că retragerea de la conducerea IJJ Prahova a lui Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, a fost o decizie corectă pentru că, ținând cont de istoricul acestuia, „nu are cum să mai conducă structuri ale Jandarmeriei”.

„Domnul Lucian Bode (ministrul de Interne – n.r.) a reacționat exact așa cum trebuie, a avut o discuție cu șeful Jandarmeriei Române și, imediat ce s-a reacționat, am reacționat și eu și opinia publică și organizații civice și oameni care au fost în piață atunci, a acționat foarte corect când a înțeles că nu poate continua cu mandatul lui Laurențiu Cazan la conducerea unei unități a jandarmeriei extrem de importantă care are rol în restabilirea ordinii publice, inclusiv pe raza Capitalei.

În primul rând, eu aș vrea să caut puțin în istoria acestui caz și să mă gândesc cum a ajuns domnul Laurențiu Cazan să fie numit la conducerea unei unități a Jandarmeriei. Mi se pare foarte, foarte grav, pentru că arată clar că anumite structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nu au înțeles că lumea s-a schimbat și că ei trebuie să fie exclusiv în slujba cetățeanului român”, spune Rareș Bogdan.

Europarlamentarul susține, de asemenea, că acțiunile jandarmilor din 10 august 2018 „reprezintă un grav prejudiciu la adresa funcționării democrației”.

„Un om, fie că se numește Cazan, Paraschiv, care a participat la un act de agresiune împotriva unor oameni pașnici pe 10 august nu are cum să mai conducă structuri ale Jandarmeriei. Trebuie să răspundă în fața justiției pentru ceea ce au făcut atunci. A fost un grav prejudiciu la adresa funcționării democrației și a libertăților individuale și colective ceea ce s-a întâmplat pe data de 10 august”, a conchis Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *