Skip to content
Politică

Cum a ajuns partidul lui Simion al treilea din țară la intenție de vot. Sociologul Vladimir Ionaș: O parte a electoratului USRPLUS a migrat la AUR

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Contactat de PS News, sociologul Vladimir Ionaș, din cadrul Grupului de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a explicat fenomenul ascensiunii AUR, partidul care în acest moment a depășit USRPLUS în sondaje, devenind a treia formațiune politică din țară.

„Cred că era de așteptat ca AUR să depășească USRPLUS, în primul rând datorită faptului că cei de la USRPLUS se află la guvernare, așteptările electoratului nu mai pot fi mulțumite doar prin acest stil de a face politică de opoziție, doar prin a te certa și prin a atrage atenția asupra celorlalți. Nu, trebuie să vii cu rezultate. Din păcate acest lucru nu se vede pentru moment. Cei de la AUR fac opoziție pe modelul pe care cei la USRPLUS l-au consacrat în ultimii ani, poate puțin mai dur.

Există o parte a electoratului USRPLUS care migrează chiar către AUR, lucru care poate reprezenta pentru foarte mulți oameni o surpriză, dar nu e neapărat o surpriză”, spune Ionaș.

Întrebat care sunt șansele unei majorități PNL-USRPLUS-PMP, Ionaș spune că acest obiectiv ar fi greu de materializat.

„În niciun caz. PMP-ul, în continuare, cel puțin la nivel de alegeri generale dacă vorbim, este sub prag. PNL, USRPLUS, împreună cu PMP nu ar avea peste 50% în acest moment. Dacă vorbim și despre redistribuire, de toate aceste analize, e posibil, dar strict pe intenția de vor nu este posibilă o majoritate formată din PNL, USRPLUS și PMP”, conchide Vladimir Ionaș.

AUR a devenit al treilea partid din România. Sociologul Vladimir Ionaș a dezvăluit că partidul condus de George Simion a depășit Alianța USRPLUS.

Pot confirmă faptul că AUR a depășit USRPLUS în sondaje. Nu pot spune momentan procente, dar într-adevăr, AUR este al 3-lea partid din România, după PSD și PNL. Nu este o diferența foarte mare între AUR și USRPLUS, dar a reușit să depășească în intenția de vot USRPLUS„, a declarat Vladimir Ionaș.

1 comentariu la “Cum a ajuns partidul lui Simion al treilea din țară la intenție de vot. Sociologul Vladimir Ionaș: O parte a electoratului USRPLUS a migrat la AUR

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *