Skip to content
Coronavirus

Cum a ajuns Suceava focarul infecției din România: „Demisia ministrului Sănătății are legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo”

digi 24

Spitalul din Suceava este supus la grele încercări în plină epidemie de coronavirus. Acolo au murit deja 26 de oameni din cauza coronavirusului și s-au infectat peste 180 de medici, asistente și infirmiere. Ministrul de Interne a anunțat luni seară că a fost emisă Ordonanța Militară numărul 6, prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală.

În exclusivitate pentru PSnews.ro, senatorul PSD, Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a explicat cum a ajuns Suceava în această situație, precizând că „vorbim de o greșeală managerială, în primul rând”. „Pe de altă parte, vorbim despre lipsa echipamentelor corespunzătoare și proasta lor utilizare. Aici tot o greșeală managerială este”, mai spune acesta.

Fostul ministru a precizat și că demisia lui Victor Costache are legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Spitalul din Suceava. „Așa cum știți, managerul a invocat un ordin de ministru, adică o dispoziție de ministru ca să îi adune pe toți și să facă ședință cu ei. Dacă este așa, este foarte grav”, precizează acesta.

„Vorbim de o greșeală managerială, în primul rând. Nu pui laolaltă personal contaminat cu personal necontaminat și îi contaminezi pe toți. Pe de altă parte, vorbim despre lipsa echipamentelor corespunzătoare și proasta lor utilizare. Aici tot o greșeală managerială este. Practic, tot personalul trebuia instruit, trebuia aplicat protocolul care nu există. Sunt spitale care și-au făcut protocoale. Este nepermis ca un spital decorat de Iohannis să nu aibă protocoale, dar mai ales să nu le respecte dacă le are.

Fiind o situație de criză și oarecum cu totul și cu totul specială, cred că și ancheta este îngreunată. Eu cred și faptul că ministrul Sănătății a demisionat are legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo. Așa cum știți, managerul a invocat un ordin de ministru, adică o dispoziție de ministru ca să îi adune pe toți și să facă ședință cu ei. Dacă este așa, este foarte grav”, a declarat Florian Bodog pentru PSnews.ro

Procurorii au descoperit nereguli grave

Detalii revoltătoare reies din ancheta declanșată la spitalul județean din Suceava, unde sute de medici și pacienți s-au îmbolnăvit de Covid-19. Procurorii vorbesc despre teste făcute cu prioritate unor persoane care nu aveau neapărat nevoie de ele, în timp ce probele recoltate unor angajați ai spitalului nu au fost înaintate către laboratoare specializate. Mai mult, persoane testate pozitiv nu ar fi fost internate în fapt în Secţia de boli infecţioase a spitalului.

Acuzațiile aduse de procurorii suceveni, care au deschis un dosar în rem încă de săptămâna trecută, sunt de zădărnicire a combaterii bolilor, în formă agravată, aptele sesizate au fost încadrate într-o formă agravată, abuz în serviciu și fals intelectual.

Cercetările au fost extinse după ce procurorii au descoperit că la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost înregistrate decese ale unor pacienţi care au fost confirmaţi pozitiv în urma testării pentru Covid-19, decese care au avut loc atât anterior datei de 23 martie 2020, cât şi ulterior acesteia.

La acest moment există indicii că aceste decese sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical (personal din cadrul spitalului, precum şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava), aceste persoane nerespectând măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, în perioada ianuarie-martie 2020”, potrivit comunicatului.

DETALII AICI: Procurorii extind ancheta la Suceava: Decesele unor pacienţi au legătură cu „activitatea ilicită” a funcţionarilor din sistemul medical

1 comentariu la “Cum a ajuns Suceava focarul infecției din România: „Demisia ministrului Sănătății are legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo”

 1. CORONAVIRUSUL EXPERIMENT LA NIVEL GLOBAL ?
  SE INCEARCA DIMINUAREA POPULATIEI ELIMININD VIRSTNICII ?
  TEORII PE CARE NU SE MERITA SA LE ANALIZAM PENTRU CA NU AM AJUNGE
  LA NICI UN REZULTAT !
  SA PRODUCEM ALIMENTE SI TOT CE MAI PUTEM SI SA NE PROTEJAM PINA NE VOM RELUA VIATA !
  UNITI SINTEM TARI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *