PSnews

Ultima Oră

Cum a AMÂNAT Marine Le Pen planurile trinomului Constantin-Ponta- Rebega EXCLUSIV

agerpres.ro

Motivul pentru care fostul vicepremier Daniel Constantin şi-a amânat, fără explicaţii, anunţul privitor la noul său proiect politic (deşi făgăduise să-l oficializeze în urmă cu două săptămâni, chiar după congresul ALDE) este de-a dreptul surprinzător.

Mai exact, potrivit surselor PSnews.ro, Daniel Constantin aşteaptă cu interes rezultatul alegerilor prezidenţiale din Franţa, sperând într-o victorie a controversatei extremiste Marine Le Pen, fapt care ar putea favoriza (datorită intensei mediatizări) lansarea unei platforme naţionaliste, în colaborare cu europarlamentarul extremist Laurenţiu Rebega (liderul grupării Forţa Naţională), căruia îi este naş de cununie.

Jocurile lui Ponta

Deşi proiectul a fost gândit în decursul numeroaselor întrevederi Ponta-Constantin-Rebega (şi comportă mai multe variante de lucru), fostul premier pesedist se fereşte încă să-şi oficializeze apartenenţa explicită la grupare, preferând să-l ţină în şah pe Liviu Dragnea şi să-şi menţină rolul de opozant în PSD, cu scopul de a-i coagula pe nemulţumiţi. Totuşi, Ponta l-a felicitat pe Rebega pe Facebook, în numele prieteniei care-i leagă, după ce acesta a anunţat fuziunea dintre Forţa Naţională şi PRU.

Culisele unor răfuieli

O dovadă certă că acţiunile subterane privitoare la lansarea un proiect naţionalist îl deranjează pe Liviu Dragnea (care le ia în serios şi le taxează drept ameninţări) este că şeful PSD nu s-a sfiit, în urmă cu două luni, să acuze public jocurile trinomului Ponta-Constantin-Rebega, după o discuţie cu patriotardul Bogdan Diaconu (care încă îl informează, punctual, cu privire la convulsiile segmentului naţionalist).

Cu ochii pe Franţa

Fostul premier nu a negat niciodată aceste scenariu. De asemenea, Victor Ponta le ridică adevărate osanale lui Erdogan şi Dodon în aceeaşi manieră în care Rebega îi laudă pe Viktor Orban şi pe Marine Le Pen. Facem precizarea că Forţa Naţională este o grupare satelit a Frontului Naţional – de altfel, Marine Le Pen a participat la lansarea acestei facţiuni de extremă dreaptă.  Potrivit surselor citate, în funcţie de rezultatul alegerilor prezidenţiale din Franţa, Constantin, Ponta şi Rebega îşi vor modifica sau nu optica referitoare la viitorul proiect politic.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi