Cum a eşuat proiectul Casa Unirea. Compania de stat vindea marfă de import în loc să ajute fermierii

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Dezbinare la Casa de Comerț Unirea. Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de Control la compania de stat care are marfă de import, în loc să vândă fructe şi legume româneşti.

Şefii de la Unirea se apără că trebuie să aibă cifră de afaceri, dar explicaţia nu stă în picioare. Casa de Comerţ are de încasat restanţe de zeci de milioane de lei.

Ideea unei case de comenzi care să ajute fermierii români să îşi vândă marfa pare că a eşuat. Auditul cerut de ministrul Agriculturii arată că Unirea a vândut alimente de aproape 80 de milioane de lei, dar nu a încasat decât puţin peste un sfert din sumă.

Controlul a scos la iveală şi faptul că majoritatea alimentelor vândute de Casa Unirea nu erau româneşti, ci cumpărate din Uniunea Europeană sau chiar din afara blocului comunitar şi revândute. Fermierii locali sunt consternaţi, scrie Observator.

Cum a eşuat proiectul Casa Unirea. Compania de stat vindea marfă de import în loc să ajute fermierii

Costel Stanciu, preşedinte Asociaţie Alimentară: Această societate naţională a eşuat. Prejudiciul este foarte mare. Proiectul naţional s-a transformat într-un proiect care a servit unor interese străine.

În urma controlului, directoarea de la Unirea a fost demisă. Pe nedrept, consideră ea – banii restanţi urmau să fie recuperaţi, iar statul nu poate să pună condiţii ce marfă să vândă casa de comenzi.

Mariana Cotoi, fost director Casa Unirea: Sunt contracte comerciale în derulare şi pentru ceea ce există întârziere, se vor plăti penalităţi. Sunt instrumente de plată şi se vor plăti penalităţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: