Skip to content
Politică

Cum a făcut bani un senator pe spatele consilierului. Procurorii l-au trimis în judecată

Un senator a găsit un mod de a face bani pe spatele consilierului său, iar procurorii de la Parchetul General l-au trimis în judecată.

Este vorba despre Timotei Stuparu care și-a angajat în mod fictiv un consilier și ar fi încasat banii, informează hotnews.ro. 

Stuparu este acuzat de fals intelectual (2 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual (3 acte materiale), inselaciune (2 acte materiale), fals material in inscrisuri oficiale (2 acte materiale) si uz de fals (3 acte materiale).

Potrivit procurorilor, Stuparu Timotei, in exercitarea mandatului de senator, a completat in fals, la data de 30 aprilie 2013, datele de stare civila ale persoanei vatamate D.E.I. semnand cu numele acesteia un inscris oficial „NOTA” (act oficial fals) prin care incunostiinta Directia Resurse Umane din Senatul Romaniei despre rezilierea unui contract civil incheiat cu persona vatamata.

In acest context, Stuparu Timotei ar fi completat, tot la data de 30 aprilie 2013 pe inscrisul sub semnatura privata „Declaratie” rubrica referitoare la persoana vatamata in cauza si a aplicat, in fals, semnatura acesteia la rubrica „Semnatura asiguratului”, inscris folosit la angajarea fictiva a acesteia in cadrul biroului sau de parlamentar.

Inscrisurile astfel completate si semnate au fost de natura sa induca in eroare un functionar public de la Directia Resurse Umane a Senatului Romaniei, care a semnat la randul sau documente prin care atesta angajarea persoanei vatamate D.E.I. in functia de consilier la biroul parlamentar al inculpatului, incepand cu data de 1 mai 2015, context in care un functionar al Departamentului economic al institutiei a intocmit statele de plata din 3, respectiv, 17 iunie 2013.

Pe baza documentelor intocmite in fals, in modul anterior descris, Stuparu Timotei a obtinut pentru sine veniturile ce figurau ca drepturi salariale cuvenite persoanei vatamate D.E.I., mai arata Parchetul General.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *