Skip to content
Politică

Cum a fentat Clotilde Armand întrebările despre tragedia de la Distrigaz: ”Eu o întrebam despre explozie, dânsa vorbea despre bicicliștii din Sectorul 1”

Captură B1 TV

Invitată la emisiunea ”Dosar de politician”, candidatul USRPLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a evitat să răspundă la întrebările legate de tragicul incident din 2009, când politicianul era directorul executiv al Distrigaz. Atunci, un angajat al companiei a murit în timpul unei explozii la rețeaua de distribuție a gazului metan.

Într-o postare pe pagina de Facebook a emisiunii, jurnalistul Silviu Mănăstire a amintit povestea exploziei pe larg, așa cum a fost relatată la momentul respectiv de Pro TV, și a lămurit ”situația din studioul B1 TV, unde gălăgioasa doamnă Armand nu a răspuns la nicio întrebare directă”.

Eu o întrebam de explozia de gaze din 2009, în care și-a pierdut viața un maistru de la Distrigaz, pe când doamna Armand era directorul companiei, dânsa îmi răspundea despre accidentele pe care le pățesc bicicliștii în sectorul 1…

PS2: Pot să vă spun că, după producerea accidentului, s-a întâmplat o serie de ciudățenii, procuratura a scos vinovat mortul, iar doamna Armand a plecat din România și s-a întors după închiderea dosarului penal în 2013. Urmează detalii extrem de interesante in curând”, a scris jurnalistul.

În 2009, pe strada Electronicii din sectorul 2, O echipa de șapte muncitori de la Distrigaz lucra la rețeaua de distribuție a gazului metan. Se ocupau de lucrările neterminate cu o zi înainte.

La un moment dat, o explozie puternica urmata de un incendiu devastator i-a surprins pe muncitori chiar în șanțul în care lucrau. Explozia a dus la decesul unui muncitor și a rănit alți patru.

”Mortul e de vină”

De asemenea, Silviu Mănăstire susține că, ”într-o țară normală, compania Distrigaz București (și acționarul francez Gaz de France- Engie) ar fi trebuit să fie condamnată penal pentru moartea angajatului și nenorocirea pe viață a altor două persoane”. ”Dar, în final, Justiția română a scos mortul vinovat”, a precizat jurnalistul.

”Clotilde Armand mi-a explicat că “mortul” era șeful echipei de intervenție și el este total responsabil. Familia celui decedat a solicitat șefilor din Distrigaz să oprească gazul de pe conductă. N-au făcut-o! Iar doamna Armand, zice dânsa, era director Distrigaz București de puțină vreme. Nu a avut timp să îmbunătățească condițiile de securitatea muncii.

La întrebarea dacă are ceva pe conștiință să-și reproșeze, a refuzat să răspundă. La întrebarea de ce a plecat din România în Franța și s-a întors după trei ani, după închiderea dosarului penal, a refuzat să răspundă.

Fiecare e liber sa creadă orice. Faptele însă sunt mai presus de gargara politicienilor!

Pe mine mă interesează DOAR faptele!”, a completat ziaristul.

Intr-o țara normala compania Distrigaz București (și acționarul francez Gaz de France- Engie) ar fi trebuit sa fie condamnata penal pentru moartea angajatului și nenorocirea pe viața a altor doua persoane. In final, Justiția romana a scos mortul vinovat.Clotilde Armand mi-a explicat ca “mortul” era șeful echipei de intervenție și el este total responsabil. Familia celui decedat a solicitat șefilor din Distrigaz sa oprească gazul de pe conducta. N-au făcut-o! Iar doamna Armand, zice dansa, era director Distrigaz București de putina vreme. Nu a avut timp sa imbunătățească condițiile de securitatea muncii.La întrebarea dacă are ceva pe conștiința, sa-și reproseze, a refuzat sa răspundă. La întrebarea de ce a plecat din România in Franța și s-a întors după trei ani, după închiderea dosarului penal, a refuzat sa răspundă.Fiecare e liber sa creadă orice. Faptele însă sunt mai presus de gargara politicienilor!Pe mine ma interesează DOAR faptele!

Publicată de Dosar de Politician pe Luni, 7 septembrie 2020

2 comentarii la “Cum a fentat Clotilde Armand întrebările despre tragedia de la Distrigaz: ”Eu o întrebam despre explozie, dânsa vorbea despre bicicliștii din Sectorul 1”

  1. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a
    blog that’s both equally educative and interesting, and without
    a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that too few folks are speaking intelligently about.
    I’m very happy I stumbled across this during my hunt
    for something concerning this.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *