Skip to content
Societate

Cum a fost posibilă tragedia de la Caracal? Politologul Ioan Stanomir: Cei şapte ani de guvernare USL şi PSD ALDE îşi arată bilanţul

Timpolis

Tragedia de la Caracal, acolo unde o adolescentă în vârstă de 15 ani a fost răpită, violată și cel mai probabil ucisă de un individ care practica, printre altele, taximetria ilegală, arată față unei țări ale cărei instituții de forță îți arată limpede limitele.

Profesorul universitar Ioan Stanomir consideră că acest caz nu reprezintă un accident, ci este rodul celor șapte ani de guvernare USL și PSD-ALDE, în care inspectoratele de poliție au fost, treptat, transformate în feude alocate politic.

Cred că tragedia de la Caracal este o secvenţă în care putem regăsi simbioza dintre criminalitatea statului şi indiferenţa iresponsabilă a celor care îi sunt instrumente. România pe care o vedem astăzi este o Românie în al cărei trup dictaturile şi post-comunismul au săpat sanţurile clientelismului. Comunităţile au fost distruse, iar în locul lor s-au ridicat colectivităţile amorfe, cele pentru care viaţa omenească nu mai are nici un preţ. România de la Caracal şi din alte asemenea mii de locuri este încadrată în ţesătura unui regim al complicităţilor, subdezvoltării şi jafului.

Trebuie să reținem că tragedia de la Caracal nu este un accident. După ani de la cataclismul de la Colectiv, atrocitatea de acum este o nouă fotografie de grup în care regăsim aceeaşi combinaţie de incompetenţă criminală şi de degradare instituţională. Cei şapte ani de guvernare USL şi PSD ALDE îşi arată bilanţul. Mutilarea legislaţiei penale, lichidarea instituţiilor menite să garanteze egalitatea în faţa legii, intimidarea magistraţilor, transformarea inspectoratelor de poliţie în feude alocate politic, toate acestea au condus la drama de acum”, a declarat politologul pentru PSnews.

1 comentariu la “Cum a fost posibilă tragedia de la Caracal? Politologul Ioan Stanomir: Cei şapte ani de guvernare USL şi PSD ALDE îşi arată bilanţul

  1. Baih….doby, pe vremea lu` Base `& co, nu se furau fete pt prostitutie ? Precis ca….DA, dar nu se facea atata „tapaj” ca in cazu` asta ! Atunci de ce Cumpanasu, cere sa se RE-ANCHETEZE toate disparitiile de persoane, inca din 1990 ? Politologu` lu` peste….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *