Skip to content
Politică

Cum a fost relatată demisia lui Ponta în presa internațională

După ce Victor Ponta a anunțat că demisionează din funcția de președinte al PSD, știrea a fost preluată și de principalele agenții de presă internațională și apoi de publicațiile de pe toate continentele.

Reuters

Agenția de presă britanică a publicat știrea privind demisia lui Ponta sub titlul „Premierul roman isi da demisia din varful partidului pe fondul cercetatii penale”. Jurnaliștii de aici relatează faptul că Ponta a anunțat pe rețelele de socializare faptul că demisionează și că acesta susține că își va mentine decizia pana cand procurorii vor incheia cercetarea penala.

Publicatia citata noteaza ca Ponta sustine ca acuzatiile de fals, spalare de bani si evaziune fiscala sunt motivate politic si el nu a facut nimic gresit.

Associated Press

Presa americană a preluat știrea privind demisia lui Victor Ponta din fruntea PSD de la Associated Press care au publicat-o sub titlul „Premierul roman demisioneaza de la sefia partidului de guvernare pe fondul anchetei”

The Sun Herald si Business Standard amintesc în articolele publicate faptul că premierul și-a dat demisia ca urmare a acuzațiilor care i se aduc procurorii DNA și amintesc despre ce este vorba. De asemenea, este amintit ca presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia din functia de premier, insa acesta a refuzat.

Se mai arata ca Ponta urmeaza sa se prezinte in fata procurorilor anticoruptie luni, dupa trei saptamani de absenta pentru ca s-a operat in Turcia.

AFP

Și Agenția France Press a preluat știrea și a publicat un articol în care notează că Victor Ponta a demisionat din fruntea partiului de guvernare. Aceștia susțin că prim-ministrul a demisionat in conditiile in care se lupta sa isi dovedeasca nevinovatia in fata DNA.
Jurnalițtii notează că premierul este anchetat de luna trecuta pentru spalare de bani si evaziune fiscala, insa a refuzat sa demisioneze din functia din Guvern, citand datoria fata de „milioane de romani”.

Presa bulgară

Vecinii de peste Dunăre au relatat și ei faptul că Victor Ponta nu mai este președintele celui mai mare partid din țară, ca urmare a demisiei pe care și-a anunțat-o duminică pe Facebook. Publicatia bulgara Sofia Globe anunta demisia lui Ponta de la sefia PSD, principalul partid din coalitia de guvernare, pe fondul anchetei desfasurate de DNA.

Publicatia bulgară reia seria de acuzatii care i se aduc lui Ponta de catre DNA si aminteste ca Parlamentul nu a incuviintat cererea de punere sub acuzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *