Cum a încercat Cristian Popescu Piedone să scape mai repede de la închisoare

Facebook/Cristian Popescu Piedone
Facebook/Cristian Popescu Piedone

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar fi ales să muncească, în penitenciar, pentru a obține o pedeapsă mai mică. Fostul edil a fost lăsat să lucreze în afara închisorii și a fost repartizat la tăbăcăria unui milionar care ar gestiona unul dintre cele mai importante fonduri de vânătoare din apropierea Bucureștiului.

Condamnat definitiv la jumătatea lunii mai a anului trecut, Cristian Popescu Piedone a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Potrivit unor surse din cadrul  Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), fostul primar ar fi fost încadrat în categoria deținuților vulnerabili, motiv pentru ca a fost închis într-o celulă situată în pavilionul destinat condamnaților care trebuie protejați. În acest sens, spun sursele citate, pentru a elimina riscul unui eventual atac, Piedone ar fi fost pus în cameră cu un fost ofițer de poliție.

Evaluat de o comisie formată din reprezentanți ai conducerii penitenciarului, fostul primar ar fi primit drept de muncă în afara unității. Deținutul ar fi fost de acord, mai ales că în felul acesta ar fi obținut o reducere a pedepsei.

Ca urmare, spun sursele Gândul,  Popescu Piedone a fost repartizat la o tăbăcărie controlată de un afacerist care gestionează inclusiv un important fond de vânătoare în județul Călărași.

Piedone ar fi renunțat din motive personale

Totuși, după ce, o lungă perioadă, fostul primar nu ar ieșit la lucru, recent acesta ar fi renunțat, după ce ar fi invocat motive personale.

Fostul primar al Sectorului 5 a fost condamnat, definitiv, de Curtea de Apel București, la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Sentința s-a dat la aproape 7 ani de la tragedia în urma căreia au murit 62 de oameni, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de detenție.

Pe lângă faptul că i-au redus pedeapsa la jumătate, magistrații Curții de Apel București l-au scos și de pe lista celor care trebuie să plătească daune urmașilor celor decedați și persoanelor care au suferit răni în urma tragediei de la Colectiv, din noaptea de 30 octombrie 2015.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: