Skip to content
Politică

Cum a încercat Dragnea să impună AMNISTIA și GRAȚIEREA! Culise de pe frontul PSD-ALDE EXCLUSIV SURSE

pressone.ro

Călin Popescu-Tăriceanu l-a dezumflat pe Liviu Dragnea, de-a lungul îndelungatelor negocieri subterane de ieri, rămânând imun în fața insistențelor teleormăneanului, exprimate în spatele ușilor închise ale coaliției PSD-ALDE, în favoarea unei Ordonanțe de Urgență vizând grațierea și amnistia. Potrivit surselor PSnews.ro, Tăriceanu s-a încăpățânat să se opună și unei eventuale suspendări a președintelui Klaus Iohannis, militând doar pentru adoptarea unei declarații parlamentare critice la adresa Cotrocenilor.

De notat că, deși informațiile privitoare la o eventuală Ordonanță de Urgență privind grațierea și amnistia au fost publicate în presa centrală încă de la sfârșitul săptămânii trecute, fiind preluate pe larg de principalele televiziuni de știri, nimeni din conducerea PSD, dar absolut nimeni nu a dezmințit existența unui astfel de proiect, decât la orele târzii ale serii de ieri, după ce Călin Popescu Tăriceanu și Varujan Vosganian (laolaltă cu alți lideri ai ALDE) au infirmat cu vehemență o astfel de intenție.

Păienjenișul negocierilor subterane

Semn că nu iese fum fără foc, ministrul Justiției – l-am numit pe controversatul Tudorel Toader – a descins ieri dimineață la Guvern, unde a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, timp de două ore (într-un târziu, li s-a alăturat și Carmen Dan, ministrul de Interne), apoi ieșeanul s-a deplasat la Parlament, unde s-a întâlnit cu Dragnea și Tăriceanu, departe de urechile presei. Facem mențiunea că toate aceste întrevederi intrigante nu au un desfășurător oficial privitor la problemele analizate. De asemenea, curios este și că ședința Executivului a fost devansată pentru ziua de astăzi, deși site-ul Guvernului nu prezintă ordinea de zi aferentă acesteia.

Rocadă Tudorel Toader-Carmen Dan?

Vă amintim că în cazul infamei OUG 13, ordinea de zi a fost suplimentată chiar în timpul ședinței de guvern. Totodată, precizăm că o eventuală Ordonanță de Urgență vizând grațierea și amnistia – care l-ar salva pe Dragnea de o condamnare definitivă la pușcărie, în dosarul angajărilor fictive – ar putea fi adoptată până joi, chiar și fără semnătura lui Tudorel Toader, dacă demersul ar fi asumat de ministerul Internelor, cu largul concurs al teleormănencei Carmen Dan, fostă secretară la o școală din Videle.  

Dăncilă tremură

Potrivit surselor PSnews.ro, Liviu Dragnea a depus, de-a lungul ultimei săptămâni, multiple presiuni asupra Vioricăi Dăncilă în vederea adoptării acestei ordonanțe, însă șefa Guvernului este de-a dreptul înspăimântată de efectele pe care le-ar putea comporta un astfel de gest similar cu favorizarea infractorului, mai cu seamă că Dăncilă nu beneficiază de imunitate, ceea ce o situează într-o postură mai mult decât delicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *