Skip to content
București Știri locale

Cum a luat cu japca Piața Reșița firma șefului de la Antidrog

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Piața Reșița, una dintre cele mai importante piețe din Capitală, este ocupată ilegal de aproape zece ani de firma familiei unui polițist – comisarul șef Constantin Negoiță (Foto), șeful Agenției Naționale Antidrog până de curând, scrie cetateanul.net.

Justiția a stabilit că firma familiei Negoiță, Romsine Prodcomimpex SRL, a câștigat fraudulos licitația în urma căreia a preluat piața în administrare, în cadrul unui contract de asociere în participațiune. În urma unui proces penal care a făcut mari valuri în presă, primarul Marin Luțu a fost condamnat iar contractul desființat.

" "

În război cu Primăria Sectorului 4

Firma Georgetei Negoiță nu a scăpat însă Piața Reșița din mână și nici veniturile grase rezultate din administrarea acesteia. Romsine a semnat cu administratorul piețelor din sectorul 4 două acte dubioase: un raport de lichidare și apoi un contract de partaj prin care toate clădirile pieței au fost trecute în proprietatea firmei lui Negoiță! Ilegal, au spus judecătorii. Cu toate acestea, Romsine a familiei Negoiță stăpânește și astăzi Piața Reșița! În lipsa unei reacții ferme a organelor abilitate, tot ce poate face legal Primăria este doar un nou proces! Așa se ghiftuiesc unii de pe urma exploatării domeniului public.

Ziarul Cetățeanul prezintă circuitul prin care familia Negoiță, ajutată de funcționari incompetenți sau mânjiți ai Administrației Piețelor Sectorului 4, a reușit să rămână în continuare stăpână pe piața Reșița, în ciuda hotărârilor instanței.

Familia lui Constantin Negoiță a preluat piața Reșița în 1999, când primar al sectorului 4 era Marin Luțu. Luțu a organizat atunci două licitații trucate, în urma cărora firma Romsine Prodcomimpex SRL, administrată de nevasta comisarului șef la Antidrog, Georgeta Negoiță, s-a asociat cu primăria pentru administrarea și modernizarea Pieței Reșița, plătind o sumă infimă.

Firma lui Negoiță s-a folosit de un articol dintr-un contract anulat

Odată cu condamnarea lui Luțu, contractul dintre Primărie și Romsine Prodcomimpex a fost anulat. Judecătorii au stabili că firma familiei Negoiță nu trebuie să fie despăgubită, deoarece a fost principalul beneficiar al manevrelor infracționale ale primarului Marin Luțu.

În pofida deciziei judecătorilor, firma Romsine a păstrat controlul asupra pieței, pe care îl deține și astăzi. Totul s-a făcut cu sprijinul direct al conducerii Direcției de Administrare a Piețelor Sector 4.

Judecătorii au stabilit că Primăria Sectorului 4 nu are nicio obligație față de firma Romsine

Deși contractul de asociere cu primăria fusese anulat și nu mai avea nici măcar valoarea unei hârtii igienice, administratorii ilegali ai pieței au „convenit” cu directorul Piețelor, Ștefan Florescu, că trebuie să împartă averea din Piața Reșița, în baza art. 13 din contractul anulat deja de judecători.

Fără să aibă mandat din partea Consiliului Local al Sectorului 4, Florescu a încheiat ilegal un „contract de partaj” cu SC Romsine Prodcomimpex SRL, în care se recunoștea aportul acesteia în asocierea cu primăria (desființată de instanță) cu cele nouă corpuri de clădire din piață.

Mai mult, familia Negoiță a concesionat de la Administrația Piețelor și terenul de sub clădiri, pentru care plătește o chirie (redevență) de doar 5.000 de lei pe lună.

Judecătorii au dovedit că manevrele sunt ilegale: „În ceea ce privește afirmația conform căreia au devenit operant art. 13 din contract, tribunalul constată că este neîntemeiată”. Judecătorii au conchis că nu se pot asuma obligații contractuale „în baza unui contract desființat ca urmare a săvârșirii de infracțiuni.

Clădirile din Piața Reșița au fost doar modernizate, NU construite

Ziarul Cetățeanul a intrat în posesia unor documente care ridică suspiciuni și asupra altor fraude de proporții. Prin contractul ilegal de partaj dintre Administrația Piețelor și firma Georgetei Negoiță s-a transferat proprietatea clădirilor la Romsine, pe motiv că acestea ar fi fost construite de chiar de Romsine, în baza autorizației de construire nr. 159 din 01.04.2003, eliberată de Primăria Sectorului 4.

Autorizația de construire era pentru modernizarea corpurilor de clădiri deja existente în Piața Reșița

Nimic mai fals! Autorizația menționată este pentru „modernizare și recompartimentare piața agroalimentară Reșița”, nicidecum pentru construire.

Pe schițele care au stat la baza autorizației corpurile de clădire apar ca fiind deja construite. Acest fapt îl reclamă acum la Tribunal și Primăria Sectorului 4 „…”.

Schița cadastrală atașată autorizației de construire dovedește că corpurile de clădire erau deja construite.

Puteți citi articolul integral aici: cetateanul.net.

" "

4 comentarii la “Cum a luat cu japca Piața Reșița firma șefului de la Antidrog

  1. Uau, și anumiți jurnaliști îi apărau lui Negoiță ăsta toate învârtelile din sector, iar acum forțe politice de opoziție îl reșapează doar pentru a-l ataca pe cel care are peste 65% din preferințele electoratului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *