Cum a „picat” Horia Constantinescu pe interceptările DNA

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu / sursa: captură foto

Două persoane au fost reţinute în luna mai a.c. de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut şi primit bani de la un om de afaceri căruia i-ar fi promis că pot interveni pe lângă factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii unei firme.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a două persoane fizice fără calităţi speciale, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, informează tomisnews.ro.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada noiembrie 2022 – 6 aprilie 2023, cele două persoane ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 40.000 euro şi un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părţile sociale pe care acesta din urmă le deţinea în cadrul unei societăţi comerciale.

„În schimbul acestor foloase, cei doi inculpaţi i-ar fi promis omului de afaceri că îşi vor exercita influenţa pe care ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii societăţii comerciale respective. De asemenea, cei doi inculpaţi i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni şi pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceştia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce priveşte aceeaşi societate”, precizau atunci anchetatorii.

Este vorba despre Cristina Nae, administratorul agenției de turism Bonjour International Tour, care a avut dispoziție de suspendare a activității din partea ANPC. Imediat, cei doi reținuți de DNA – Liviu Zamfir și Florin Stanciu Pistol – au abordat-o pe Cristina Nae pentru a „rezolva” situația. Stanciu Pistol este fin al lui Lucian Pahonțu, șeful SPP.

Potrivit Cristinei Nae, solicitările acestui grup nu au fost deloc modeste: o șpagă de 100.000 de euro, 10% din cifra de afaceri și 5.000 de euro lunar! De asemenea, din discuțiile avute de administrator, reies și alte nume importante: Horia Constantinescu, președintele ANPC; Paul Anghel, adjunctul lui Constantinescu și prieten foarte apropiat sau Sorin Mierlea, de la Info Cons.

Articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL