Skip to content
Politică

Cum a PIERDUT Dragnea Bucureștiul! Ce primari o SUSȚIN pe Firea EXCLUSIV SURSE

Partidul Social Democrat

Numărul semnatarilor PSD-iști ai deja celebrei scrisori anti-Dragnea crește de la o zi la alta – erau 28 miercuri, în prezent sunt cel puțin 33. Potrivit surselor PSnews.ro, Liviu Dragnea negociază intens, zi și noapte, încercând să stopeze rostogolirea rebeliunii prin oferirea de ministere, secretari de stat și sinecuri guvernamentale într-un viitor Cabinet Dăncilă remaniat. Alte trocuri la modă vizează locurile eligibile pe lista pentru Parlamentul European, pe care se încaieră o droaie de PSD-iști, deși, per-total, acestea sunt doar 15-16.

Joi, șeful PSD a organizat o întâlnire cu primarii celor șase sectoare ale Capitalei, cu scopul de a lua pulsul organizației bucureștene, în contextul războiul total cu Gabriela Firea, încă șefă interimară a social-democraților bucureșteni.

Lăsat cu ochii-n soare la București

Sursele citate susțin că în tabăra lui Dragnea se află primarul Sectorului 5, fostul PDL-ist Daniel Florea, căruia teleormăneanul i-a făgăduit că-l va unge șef la PSD București, imediat după debarcarea Gabrielei Firea – menționăm că o astfel de promisiune i-a fost făcută și senatorului Șerban Nicolae, dar și altora, nu la fel de creduli. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, nu este un partizan al schimbării lui Dragnea, dar nici nu vrea să se pună rău cu Firea și să se implice oficial într-un război pe care actualul șef al PSD îl poate pierde, având în vedere numărul și greutatea contestatarilor. Aceleași surse ne-au precizat că Robert Negoiță (S3), Daniel Tudorache (S1), Gabriel Mutu (S6) și Mihai Mugur Toader (S2) sunt în tabăra Gabrielei Firea, ceea ce înseamnă că, la nivelul Bucureștiului, balanța se înclină în favoarea acesteia. Proiectele edililor sunt dependente financiar și procedural de Primăria Capitalei. Vă reamintim că Firea i-a botezat copilul lui Robert Negoiță.

Are majoritate în CEx

Printre semnatarii scrisorii se găsesc numeroși parlamentari, ceea ce înseamnă că, dacă Liviu Dragnea nu își va juca bine cartea – și nu îi este deloc ușor, în contextul nemulțumirilor crescânde – nu se va mai putea baza pe o majoritate parlamentară care să-i cânte întotdeauna în strună. Însă Dragnea deține încă o majoritate confortabilă în CEx, datorită oamenilor de casă și a președinților interimari, deși nu este deloc exclus ca, pe funalul numeroaselor tratative, situația teleormăneanului să degenereze rapid.    

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *