Cum a primit un fost director din Ministerul Mediului aproape un milion de lei mită

FACEBOOK/DNA
Sursa foto: FACEBOOK / DNA

Un fost director din Ministerul Mediului a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Dinu-Octavian Nicolescu ar fi primit aproape un milion de lei de la un om de afaceri, susţinând că poate anula obligaţiile financiare alea acestui faţă de Administraţia Fondului pentru Mediu.

DNA anunţă, miercuri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Nicolescu Dinu-Octavian, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani în formă continuată.

”În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, în calitatea menţionată mai sus, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de faceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu”, arată DNA în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, bărbatul ar fi primit în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: