Cum a provocat o rețetă TikTok o penurie de castraveți în Islanda

sursa: inquam

Influencerul canadian Logan Moffit, cunoscut și ca „tipul cu castraveții” pe TikTok, este parțial responsabil pentru actuala criză de castraveți din Islanda. Cu toate acestea, deși el poate fi o parte a problemei, sezonul și începutul anului școlar au și ele rolul lor.

Potrivit drivemagazine.ro, una dintre cele mai recente rețete cu castraveți ale lui Logan Moffit pare să îi facă pe islandezi să alerge la magazine. Salata, care pe lângă frunzele de vară conține și ulei de susan, oțet de orez, ulei de chili, cremă de brânză, somon afumat, ceapă roșie, dressing pentru salată, capere, suc de lămâie, condiment pentru bagel și MSG care sporește aroma, a fost un succes pe TikTok de când a publicat videoclipul. Potrivit creatorului digital, „nu te vei sătura de el”, iar urmăritorii săi sunt în mod clar dornici să afle ce îl face atât de entuziast.

În Islanda, rețeta a avut un succes atât de mare încât multe magazine și supermarketuri au raportat o lipsă de castraveți. Într-o declarație pentru BBC, Compania de Vânzări a Horticultorilor din Islanda (SFG) a declarat că nu este în măsură să țină pasul cu cererea. Kristín Linda Sveinsdóttir, directorul SFG, a declarat că a crescut și cererea pentru alte ingrediente utilizate în videoclip, cum ar fi uleiul de susan. Chiar dacă un lanț de supermarketuri din Islanda, Hagkaup, a pus la îndoială legătura dintre videoclip și lipsa de castraveți, acesta a indicat, de asemenea, că cererea s-a dublat în această perioadă – ceea ce poate indica faptul că există într-adevăr o legătură. Managerul de produse alimentare al companiei, Vignir Þór Birgisson, a comentat totuși că există și alți factori în joc. O teorie susținută de Sveinsdóttir.

În afară de videoclip, unul dintre motivele pentru care ar putea apărea o penurie de castraveți este începutul noului an școlar, deoarece oamenii mănâncă și fac cumpărături altfel decât în timpul verii. În plus, mulți fermieri își înlocuiesc în prezent plantele, ceea ce duce la o scădere a producției. Potrivit lui Sveinsdóttir, dacă ar fi avut loc o creștere a cererii în timpul sezonului de vârf al castraveților, nu ar fi existat nicio penurie. Cu o populație de numai 393.600 de locuitori, Islanda produce aproximativ șase milioane de castraveți pe an.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: