Cum a rămas un grup de turiști cu banii luați și fără cazare de Revelion

Sursă foto: Captură video

Planuri de distracție pentru noaptea de Revelion distruse de escrocii de pe internet. Asta au pățit mai multe familii care au închiriat, aparent, o cazare superbă pentru noaptea dintre ani, dar care s-a dovedit, de fapt, o mare păcăleală. În căutare de un câștig rapid și ușor, escrocii au furat fotografiile unei pensiuni din Predeal și le-au postat mai departe pe un site de vânzări. Au cerut și avans pentru rezervarea fictivă, iar acum cei care care au plătit și visau la o vacanță de vis s-au trezit cu banii luați, și fără niciun plan de Revelion.


În anunțul de pe site-ul de vânzări, escrocii cereau 220 de lei pe noapte, de persoană, pentru trei zile. După o discuție online, turiștii au convenit la un avans de 800 de lei pentru rezervarea cabanei pentru Revelion.

Turist înșelat: Mi-a spus domnul că să-i dau pe Revolut. Eu chiar atunci în seara aia am vrut să plec până la Predeal că aveam un drum până acolo să mă duc până la cineva și am zis, domnule, vin să văd casa dacă arată ca în poze. A zis că nu sunt eu la locație, că mai bine îmi dai banii.

Oamenii și-au dat seama că au fost țepuiți chiar în ziua în care ar fi trebuit să meargă la cabană.

Turist înșelat: Când am dat să anunțăm că plecăm, nu mai era anunțul activ, numărul era închis și atunci ne-am dat seama. N-am mai găsit absolut nimic, ce să facem, ne-a stricat tot planul, s-a dat peste cap.

Escrocii au încercat să păcălească și alți turiști, în paralel, prin aceeași metodă. Aceștia nu apucat să dea avansul.

Corneliu: Părea de încredere la început la telefon, noi în prima fază trebuia să mergem un grup mai mare, nu s-au confirmat toți și mi-a făcut reducere de la 3.000 de lei la 1.500, i-am zis ok și insista pe plată. Am pus pozele pe care mi le-a trimis pe Google și ne-a arătat aceeași pensiune, dar în altă zonă. Să te duci undeva și să vezi că nu e cabana, e de râsul lumii, doar la noi vezi așa ceva.

După câteva căutări pe internet, turiștii păgubiți au ajuns, în cele din urmă, la administratorul real al cabanei. Acesta spune că sunt mai multe persoane înșelate prin aceeași metodă.

Alexandru Preda, administrator pensiune: În urmă cu 2 seri, ne-a sunat o posibilă victimă, ne-a spus că cineva dorește să închirieze cabana de revelion și și-a dat seama că urmează să ia țeapă pentru că acea persoană i-a spus că e liberă cabana de revelion. De la 3.000 de lei i-a făcut o reducere la 1.500 de lei. I s-a părut suspect din prima. Povești am mai auzit, dar nu știam. Nu ne așteptam să se întâmple chiar la noi.

Administratorul cabanei a depus plângere la poliție.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL