Skip to content
Politică

Cum a reacţionat Oprea după umilirea veteranilor de război

Cum a reacţionat la scandalul din Sfântu Gheorghe vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, după ce mai mulţi veterani de război au fost umiliţi de primarul din localitate, Antal Arpad.

CITIŢI ŞI: Scandal cu veterani de război la Primăria Sfântu Gheorghe

EXCLUSIV Prima reacţie parlamentară după umilirea veteranilor

Demnitarul i-a cerut, marţi, prefectului de Covasna să ia toate măsurile legale la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, pentru a permite derularea acestui demers şi de a sancţiona, conform legii, o astfel de atitudine în faţa unei solicitări venite din partea unor veterani ai Armatei Române, relatează mariustuca.ro.

„În calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională și de Ministru al Afacerilor Interne, solicit Primăriei și Consiliului Local din Sfântu Gheorghe să acționeze în litera și spiritul Constituției României și să arboreze drapelul național pe toate instituțiile publice locale.

De asemenea, solicit Instituției Prefectului să verifice, prin prisma atribuțiilor ce-i revin, respectarea legilor statului român de către Primăria și Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, inclusiv în privința incidentului semnalat astăzi în presă, când veteranii români nu au fost lăsați să arboreze drapelul național pe clădirea Primăriei din localitate. România este un model de toleranță și de respectare a drepturilor minorităților, inclusiv și mai ales în ceea ce privește relațiile cu minoritatea maghiară. Tocmai din acest motiv, privim cu maximă preocupare ceea ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe și considerăm că refuzul oricărui ales local de a arbora drapelul național pe instituția pe care o conduce reprezintă o provocare nejustificată la adresa tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie.

Primăriile și Consiliile locale sunt instituții ale României, iar cei care le conduc trebuie să respecte litera și spiritul Constituției acestei țări. În România, respectarea simbolurilor naționale nu este opțională și nu poate fi condiționată nici de componența etnică a unei comunități și nici de bunul plac al unor aleși locali. Potrivit Constituției, România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil și așa trebuie să rămână”, a afirmat Oprea.

Acţiunea de marţi a veteranilor de război din Armata României s-a desfăşurat în contextul în care Guvernul României a declarat 2015 drept Anul Veteranilor de Război, prin Hotărârea de Guvern numărul 164/2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *