Skip to content
Politică

Cum a reușit UNPR să-și tripleze numărul de parlamentari

UNPR a reușit în performanța de a ajunge la 55 de parlamentari, după ce în urmă cu trei ani avea doar 15 deputați și senatori care făceau parte din partid.

Majoritatea parlamentarilor recrutați de UNPR vin de la PPDD, ținând cont că formațiunea politică și-a încetat activitatea, informează romaniatv.net.

După alegerile din 2012, grupul UNPR era format din 10 deputați, iar la Senat existau doar 5 parlamentari UNPR.

Printre aleşii care s-au alăturat UNPR în ultimii trei ani se numără şi Floriana Jipa, fostă senatoare PPDD, Ciprian Rogojan, fost membru al formaţiei Sistem, Radu Stroe, fost vicepreşedinte PNL şi ministru de Interne, şi Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor în guvernarea PDL.

UNPR a câștigat foarte mult de pe urma migrației politice, iar pe de altă parte PPDD a avut cel mai tare de suferit, formațiunea politică fiind dizolvată.

De asemenea, probleme au avut şi cei din PNL, cărora le-au plecat 52 de parlamentari, în timp ce doar 16 s-au alăturat grupului. La aceştia se adaugă şi cei 56 de senatori şi deputaţi care au intrat în PNL ca urmare a fuziunii cu PDL. Şi din PSD au plecat 26 de aleşi, în timp ce doar 11 s-au alăturat grupului, de la alegerile din 2012 şi până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *