Cum acționează USR împotriva intereselor României în cazul „azilelor groazei”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR profită de scandalul azilelor pentru a încerca să rămână relevant pe scena politică din România. Europarlamentarii USR-iști au decis să sesizeze Comisia Europeană, dar nu au făcut același lucru și în situații mai grave când erau la guvernare.

Europarlamentarul Vlad Botoș a trimis o scrisoare Comisiei Europene, dar acesta este doar un gest politic, fără nicio greutate legală.

„E nevoie de soluţii urgente pentru monitorizare şi intervenţie de la nivel european în cazul sistemului caselor de bătrâni, ca o garanţie în plus pentru siguranţa acestor persoane”, a declarat Botoș.

Gestul disperat al USR-iștilor arată că nici măcar nu cunosc dreptul european. Comisia Europeană nu poate interveni într-o anchetă a justiției, iar Parchetul European nu are jurisdicție în astfel de cazuri. Comisia Europeană ar fi putut interveni doar dacă instituțiile statului încălcau prevederile dreptului european, ceea ce nu este cazul când vorbim de entități private care nu au respectat legislația română și sunt momentan anchetate.

Mai trebuie precizat că tocmai USR este un mare adept al privatizărilor, iar cazurile de abuz au avut loc în centre private, nu în centre deținute de statul român. De asemenea, tot USR susține de mai mulți că își dorește ca statul să nu mai intervină în mediul de afaceri din România și astăzi vedem foarte bine la ce atrocități poate duce acest stat minimal pe care îl vrea USR.

USR-iștii au profitat mereu de cele mai mari probleme ale cetățenilor doar pentru a ajunge la putere. În 2015 s-au folosit de incendiul din Colectiv pentru a veni la guvernare cu Dacian Cioloș. O parte dintre foștii membri ai guvernului Cioloș sunt azi în USR (Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu, Dan Barna, Cristian Ghinea, Anca Dragu). Deși promiteau că vor rezolva problemele spitalelor, nu au făcut nimic pentru a îmbunătăți condițiile pentru pacienți. În România încă nu avem secții pentru marii arși.

USR nu a fost la fel de dispus să vorbească cu Comisia Europeană nici atunci când pacienții mureau arși în spitale, în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu. În ianuarie 2021 au murit 6 pacienți în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”, iar la vremea respectivă Voiculescu ocupa funcția de ministru. USR-istul a sfidat morții și nu și-a dat demisia. USR nu a avut curajul să meargă în fața Comisia Europene și să spună despre dezastrul lăsat de Voiculescu în spitalele din România. În acel caz, fostul ministru Voiculescu a dat vina pe Primăria București, în loc să-și asume responsabilitatea pentru dezastrul de la „Matei Balș”.

Vlad Voiculescu/ Facebook
Vlad Voiculescu/ Facebook

 

În februarie 2021 un pacient român a fost transferat în Belgia cu arsuri grave, iar după câteva zile a murit. Din nou USR-iștii au evitat să dea explicații, deși promiteau din 2015 că vor construi secții pentru pacienții arși în incendii. În perioada în care USR a fost la guvernare, Vlad Voiculescu s-a concentrat mai mult pe propria sa imagine și interviuri pline de promisiuni.

USR repetă aceeași strategie și intervine doar pentru a escalada problemele bătrânilor din centrele de îngrijire. USR-iștii vor să transforme Comisia Europeană într-un arbitru internațional, atunci când cetățenii români nu se arată dispuși să mai voteze partidul condus de Cătălin Drulă.

USR a atacat imaginea României de mai multe ori în ultimii ani. Toate problemele interne ale țării sunt promovate de USR-iști în Europa, ceea ce nu face decât să afecteze imaginea românilor și să scadă credibilitatea instituțiilor statului român pe scena internațională. Într-o perioadă în care România depune eforturi pentru a fi primită în spațiul Schengen, USR decide să acționeze împotriva intereselor naționale și să saboteze imaginea țării pe scena internațională.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL