Cum afli în timp real cât de aglomerat este la vamă

foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Românii preferă plajele din Grecia, Bulgaria sau Turcia, iar odată cu sosirea verii timpii de așteptare la frontierele românești cresc, iar uneori se poate ajunge la ore întregi petrecute la coadă în vamă.

De obicei, în perioada verii, cele mai aglomerate puncte de trecere ale frontierei din România sunt cele din sudul țării, dar și cele din vest. Vorbim aici în special de Giurgiu, Negru Vodă și Vama Veche în sud, dar și Nădlac și Nădlac II în vest, scrie digi24.ro.

Pentru informații actualizate, șoferii pot urmări harta online de pe site-ul Poliției de Frontieră (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline).

Astfel, utilizatorii pot vedea în timp real gradul de încărcare a fiecărui punct de frontieră, marcat după un cod de culori. Fiecare culoare reprezintă un anumit interval de așteptare: verde – 0-29 de minute, galben – 30-59 minute, roșu – peste 59 de minute iar albastru – trafic suspendat temporar.

Timpii de așteptare la punctele de frontieră sunt afișați pentru autoturisme, dar și pentru camioane, iar informații pot fi dispuse sub forma hărții României, dar și sub formă de listă, în ordine alfabetică.

Totodată, în aplicație se afișează câte benzi sunt disponibile pentru tranzit pe fiecare sens, iar timpii de așteptare sunt afișați pentru ieșirea din țară, dar și pentru intrare.

Poliția de frontieră menționează că aplicaţia on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp (calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate la un moment dat, circumstanțele locale și tipul de control adoptat inclusiv de autoritățile vamale).

Valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului și situaţia operativă înregistrată în punctul de trecere.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: