Skip to content
Politică

Cum am fi putut amâna scumpirea gazelor. Ce spune un fost ministru de Finanţe

Cum am fi putut amâna scumpirea gazelor, ca urmare a liberalizării preţurilor. Ce spune un fost ministru al Finanţelor Publice

Majorarea preţului la gaze ar fi putut amânată, întrucât reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene ar fi fost de acord, dar nu a avut cine să negocieze cu ei în acest sens, din cauză că premierul Victor Ponta încă se află în Turcia, a declarat, joi, Gheorghe Ialomiţianu, ministru PDL în guvernul Emil Boc, citat de obiectiv.info.

„Majorarea preţului la gaze pentru populaţie se putea amâna, pentru că reprezentanţii FMI şi cei de la Comisia Europenă erau de acord, dar, cum primul-ministru este în Turcia de câteva săptămâni, nu au avut cu cine negocia”, a afirmat Ialomiţianu.

El a adăugat că, deşi populaţia a iniţial o veste bună privind reducerea TVA la alimente, ea a fost urmată de una proastă – mai exact, majorarea preţului la consumul de gaze, care va anula efectul pozitiv al celei dintâi.

„Totdeauna când vii cu o măsură bună, nu veni cu alta care să anulezi, Guvernul dovedind încă o dată incompetenţă”, a spus deputatul noului PNL.

În opinia lui Gheorghe Ialomiţianu, era posibilă amânarea acestei majorări chiar pentru anul viitor, iar în situaţia actuală Guvernul trebuia să acorde subvenţii pentru familiile cu venituri mici, lucru care, însă, nu a fost în atenţia prim-ministrului Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *