Skip to content
Societate

Cum ar fi arătat România dacă n-ar fi existat 1 decembrie 2018. Florian Bichir: Ca un om amputat, așa am fi arătat fără Transilvania

https://www.facebook.com/florian.bichir

Într-un interviu pentru PS News, profesorul universitar Florian Bichir, candidat din partea PMP pentru Senatul României, și-a imaginat cum ar fi arătat astăzi România dacă n-ar fi existat ziua de 1 decembrie 1918.

”Fără ziua de 1 decembrie 1918, România ar fi arătat ca un om fără suflet, fără inimă, pentru că Transilvania e sufletul poporului român. A spune că te-ai unit cu Transilvania sau că a fost alipită e ca și cum ai spune că un om și-a recuperat inima. Ca un om amputat, așa ar fi România fără Sarmizegetuza, fără Transilvania. România avut 3 sărbători naționale, 10 mai(1866-1947), după aceea sărbătoarea bolșevică de la 23 august, și a treia, care e fundamentală poporului român, 1 decembrie 1918, cea mai mare construcție militară-politică-socială pe care a înregistrat-o acest popor”, spune istoricul.

În contextul pandemiei, Bichir este de părere că, de ziua națională, România „va fi schimonosită de durere”.

”Va fi o zi națională groaznică. E cea mai urâtă zi națională pe care am avut-o vreodată. Nu am avut nici alegeri în aceste condiții, România nu a fost niciodată carantinată, poate doar în 1919 când mai circula holera, dar de atunci nu cred că am mai avut o zi națională atât de tristă, și vorbesc de 1 decembrie, că România a mai trecut prin astfel de momente, în 1940 la dezintegrarea sa, dar atunci nu era sărbătoare națională. Acum, această zi va fi schimonosită de durere, de lipsă de speranță, de disperare”, adaugă profesorul universitar.

În încheierea interviului, Florian Bichir a transmis un mesaj românilor, cu ocazia zilei naționale.

„Să iubiți România înainte de orice. Acesta este sloganul meu. Țara asta mi-a dat o cultură, o identitate, școlaă, e ca mama pentru mine. Mă întreabă lumea de ce iubesc țara asta, păi pentru ce îmi iubesc și mama, e organic, ontologic, cum să nu iubești România?!”, a transmis istoricul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *