Skip to content
Opinii & Analize

Cum ar fi fost dacă pica racheta aia în România

Cum era dacă pica racheta aia în România, la Buzău, m-am gândit azi, văzând frăsuiala politică ce-a cuprins toată Europa. M-am gândit ca românu’: ar fi fost o sesiune de umor negru.

În maxim douăzeci de minute, Tzancă Uraganu ar urca pe youtube o nouă manea: „racheta georgeta / vine ca trompeta / mă doare maceta / hău hău”.

Ministrul Apărării ar fi zis că va invoca articolul 4 din tratatul NATO imediat ce Georgeta arhivista îl găsește, că a pus fiecare articol într-un dosar cu șină dar a uitat să le numeroteze.

Ministrul Bode ar fi anunțat că Poliția anchetează dispariția rachetei de la fața locului, luată, probabil, de niște băieți care strâng fer.

Marcel Ciolacu ar fi zic că trebuie văzut dacă racheta a căzut pe domeniul public al statului sau pe domeniul public al Consiliului Județean Buzău și că se va lua o decizie în coaliție.

Rareș Bogdan ar fi spus că i se pare incredibil ce debitează Ciolacu în condițiile în care el are informații că s-au tras șase rachete, iar restul au fost luate de un membru PSD.

Dan Barna ar fi zis că USR are o soluție la criza rachetei de la Buzău: o vaccinare anti-rachete, cu magnet lichid, a întregii populații.

Evident, George Simion ar fi zis că Dan Barna e plătit de firma care a făcut racheta și face zilnic dâre otrăvite pe cer și ar fi cerut iar, românilor, să iasă în stradă și să înjure jandarmii.

Ăsta de la UDMR ar fi zis că ar fi corect ca la Consiliul Județean Buzău să existe mai multă autonomie, ca și la alte consilii județene.

Raed Arafat ar fi zis că a declanșat planul MARO și că e nevoie de mult mai mulți bani la ISU, pentru mașini-izolete-capcană care ar putea prinde și transporta rachetele acolo unde merită.

Octavian Jurma ar fi arătat noi statistici, care arată cum în lume pică rachetele tot mai des, că uneori rachetele astea sunt pline de bacterii și de microbi și că ar trebui să stăm toți în case măcar două luni.

Lidl ar fi anunțat că reduce programul cu o zi, ca măcar o zi pe săptămână oamenii să nu mai iasă după tigăi la ofertă și să riște să-și piardă viața în accidente de rachetă.

eMAG ar fi vândut de a doua zi dispozitive anti-rachetă de uz casnic, care te avertizează cu un sms exact când racheta îți intră în sufragerie, prin perete, ca să ai timp să iei bibelourile din vitrină.

O lună mai târziu, la Măruță ar fi apărut prietenii tractoriștilor uciși de rachetă, povestind că victimele n-ar fi trebuit să fie la muncă pe câmp, că uite ce pățești când muncești, că cine muncește e un fraier, mai bine „faci manele / pui la păcănele / mănânci chiftele / hău-hău”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *