Skip to content
Politică

Cum ar fi fost infectat cu coronavirus senatorul Vergil Chițac. Cele două ipoteze luate în calcul

https://vergilchitac.ro/

Știrea că senatorul Vergil Chițac a fost depistat cu coronavirus, alături de familia și asistentul personal, a îngrozit întreaga scenă politică din România. În prezent circulă două ipoteze referitoare la modalitatea prin care senatorul Vergil Chițac ar fi fost infectat cu coronavirus.

Prima ipoteză luată în calcul în prezent de medici, potrivit surselor, este că liberalul ar fi luat virusul la o adunare NATO la care a participat pe 18 februarie, alături de alți politicieni. Printre aceștia, se afla și deputatul PNL Ben-Oni-Ardelean, care și el este în acest moment testat de medici.

Facem precizarea că în data de 6 martie a fost trimisă o circulară către toți cei prezenți la adunarea NATO prin care au fost informați că deputatul Jean-Luc Reitzer, prezent și el la eveniment, a fost depistat cu coronavirus.

A doua ipoteză luată în calcul este aceea că Vergil Chițac ar fi contactat virusul la o întâlnire pe care a avut-o pe data de 8 martie, de Ziua Femeii, cu circa 400 de femei musulmane din tot județul Constanța.

Conducerea PNL intră în autoizolare

Amintim că membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, după ce senatorul liberal Vergil Chițac a fost diagnosticat cu COVID-19. Ludovic Orban a anunțat că el se va izola 14 zile la Vila Lac 1 și că l-a informat și pe președintele Klaus Iohannis. De asemenea, el a anunțat că toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus.

„Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de anchetă epidemilogică pentru toți colegii. Li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. În ce mă privește pe mine, mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom exercita atribuțiile”, a spus Orban.

DETALII AICI: Toată conducerea PNL, izolată la domiciliu. Ludovic Orban anunță decizii de ULTIMĂ ORĂ

În acest context, președintele Klaus Iohannis a decis să țină consultările de astăzi cu partidele în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru prin teleconferință.

„Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, a transmis Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

DETALII AICI: Klaus Iohannis a anunțat cum vor avea loc consultările pentru premier. Nu vor mai fi la Cotroceni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *