Skip to content
Magazin

Cum ar putea arăta toaletele publice după pandemie: senzori, uși fără clanțe și asistenți de toaletă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Experții în sănătate publică, proiectanții și arhitecții spun că pandemia de coronavirus a expus niște defecte fundamentale în designul toaletelor publice care ar putea precipita apariția unui al doilea val al coronavirusului dar și noi pandemii, scrie The Guardian.

Pandemia a dus la o creștere a apelurilor pentru dotarea băilor publice cu inovații împotriva infectării și pentru o implicare mai largă a specialiștilor în boli infecțioase în designul acestora. Sugestiile includ robinete cu senzori, pentru a preveni atingerea constantă a unui număr mare de persoane, căi de acces care nu necesită contactul mâinilor și „asistenți” de toaletă.

" "

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut defectele existente în designul convențional al toaletelor publice și a distribuit materiale pentru spălarea adecvată a mâinilor și atingerea suprafețelor cu minimizarea riscurilor de infectare, inclusiv cu un prosop de hârtie.

În Australia, Brendan Murphy, șeful sistemului public de Sănătate, a accentuat că „oamenii se vor spăla pe mâini într-un fel nou pentru restul vieților noastre, chiar și după ce vom fi terminat cu acest virus”. Declarația vine în contextul în care țara începe relaxarea restricțiilor de circulație.

Peter Collignon, profesor de microbiologie și boli infecțioase spune că suprafețele robinetelor și ușilor sunt o problemă în băile publice, mai ales în relație cu virusurile care pot fi descoperite în materia fecală. El spune că este preferabil ca oamenii să folosească un dezinfectant pentru mâini după ce ies dintr-o toaletă publică pentru că spălarea mâinilor în interiorul toaletei presupune atingerea mai multor suprafețe care pot fi infectate, potrivit Digi24.

„Controlul infecțiilor și protecția împotriva lor ar trebui să fie la fel de vitale pentru designul băilor precum siguranța privind incendiile”, a adăugat el.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *