Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum ar putea crește prezența la prezidențiale. Raluca Turcan: Dacă această stare de nemulțumire se va perpetua, oamenii vor ieși la vot în număr mare

psnews.ro

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, anticipează o prezență ridicată la vot în noiembrie, la alegerile prezidențiale, în principal pentru că românii au înțeles că ”miza este mult mai mare decât un nou mandat pentru președintele Iohannis”.

”Statistic, prezența la alegerile prezidențiale este mai mare decât la alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, la alegerile din primăvară a existat o mobilizare uriașă a oamenilor prin prezența la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis tocmai pentru a stopa acest asalt asupra justiției și acest asalt la controlarea instituțiilor statului și subordonarea lor unor persoane vulnerabile din punct de vedere al respectării legii”, a spus prim-vicepreședintele liberal la ”Puterea Știrilor”.

Raluca Turcan crede că dacă starea de nemulțumire care a existat în rândul electoratului la alegerile europarlamentare se va menține și la prezidențiale, atunci votul va fi masiv. Un alt motiv care ar scoate oamenii la urne, adaugă Turcan, ar fi un eșec al moțiunii de cenzură și reconfirmarea în funcția de premier a Vioricăi Dăncilă.

”Dacă această stare de nemulțumire se va perpetua și acest guvern va rămâne în continuare – în cazul puțin probabil în care moțiunea nu va trece -, eu mă aștept la o prezență uriașă, prin care oamenii să spună ”Stop, nu se mai poate!”.

Chiar și-așa, cred că românii înțeleg din ce în ce mai bine că și la alegerile prezidențiale miza este mult mai mare decât un nou mandat pentru președintele Klaus Iohannis. De fapt, miza este ca acest reper de stabilitate care este președintele Klaus Iohannis să fie întărit și cu forță pentru cei care s-au opus declinului României până acum și atunci sper eu să se ducă în număr mare la vot”, a precizat Raluca Turcan la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *