Skip to content
Politică

Cum ar putea face Iohannis sluj în fața lui Băsescu

" "

Cum ar putea face Iohannis sluj în fața lui Băsescu

Presedintele Klaus Iohannis ar putea forta spre o alianta cu Traian Băsescu în contextul pregătirii alegerilor parlamentare de anul viitor. Modul în care Traian Băsescu își conturează partidul Mișcarea Populară tot mai puternic în opoziție ar putea cântări greu în contextul politic de anul viitor. Se vorbește chiar despre o posibilă alianță între liberali-Iohannis-Băsescu-Mișcarea Populară.

" "

Analistul politic și jurnalistul Bogdan Chirieac a explicat pentru emisiunea România TV de marți seară, moderată de Liliana Ruse, cum vede din punctul său de vedere calculele politice ale PNL-ului și a spus că PSD va continua să stea foarte bine din punct de vedere al procentajelor electorale anul viitor:

„E o buna intrebare, domnul Ponta care a devenit om politic adevarat dupa ce a demisionat din PSD (…). Rezultatul va fi ca PSD va obtine un procent foarte important la alegerile viitoare. Nu se aliaza (PNL) ca n-are cum. Deocamdata PNL nu isi gaseste cadenta si in spate vine domnul Traian Basescu. Domnul Traian Basescu care o s-adune de la PRM, o sa adune din electoratul doamnei Oana Zavoranu, o sa adune din electoratul PDL-istii (…) mai ales ca dansul va candida la primaria Bucuresti. Problema e ca dansul va lua din PNL.”, a spus Chirieac.

Prezentă în emisiune, Raluca Turcan, vicepreședintele PNL, a făcut o serie de precizări referitoare la acest scenariu exprimând faptul că la această oră Traian Băsescu nu are un proiect politic clar: „Calculele mele nu spun lucrul acesta. Nu pot sa spun ca identific in mod pragmatic opozitia concreta a lui Traian Basescu (…). Caculele mele imi spun urmatorul lucru: PNL trebuie sa faca opozitia in momentul de fata si o opozitie fundamentata si profesionista se duce in general in zonele care nu se vad si care nu fac teme. Vom scoate un scor bun la alegeri sper daca ii vom convinge pe cetateni. (…)Nu poti sa pui carul inaintea boilor pentru ca este absurd. In momentul de fata nu-mi este clar unde se duce Traian Basescu cu batalia, care este proiectul politic pe care vrea sa-l construiasca. In momentul de fata chiar nu inteleg, nu vad lucrul acesta.”, a conchis deputata.

„Simtim ca explodam cand auzim PDL-isti vorbind in Romania. O sa-l vedem vanat anul viitor pe Traian Basescu din opozitie”, a reactionat Codrin Ștefănescu , secretarul general adjunct al PSD, la declarațiile Ralucăi Turcan.

Prezent în platourile Romania TV, senatorul independent Ioan Ghise a oferit o viziune personală asupra modului in care ar putea arăta opozitia anul viitor, posibil sub coordonarea lui Traian Basescu: „Daca separat procentele PNL plus PMP vor fi in totala 40% in decembrie anul viitor, matematic vor guverna impreuna, sunt sanse ca Basescu sa fie premier si in vara lui 2016 vor fuziona, sunt partide PPE si Basescu ar putea fi presedintele PNL.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *