Skip to content
Opinii & Analize

Cum ar trebui să înceapă ANAF acțiunea ILICITU’

Foarte bun mesajul ANAF, care anunță că va controla în viitor oamenii și după nivelul cheltuielilor. Ar fi ca în SUA, unde Fiscul vine și se uită ce mașină, ce frigider și ce vacanțe plătești, calculează cât costă și abia apoi spune: „acum arată-mi cum ai câștigat banii ăștia”.

Sigur, așa făcea și regimul comunist, acțiunea se numea ILICITUdar nu pot da acest exemplu, că am și trei useriști care citesc asta, ăstora nici vinul de dinainte de 89 nu le place, spun că-i vin comunist, nu vin senzațional.

Cum ziceam: îmi place ce-o să facă ANAF. Sper doar să nu înceapă cu vreun politician. Sigur, toți au averi dubioase, dar nu poți să începi decât cu unul, iar ăla e dintr-un partid, iar partidul o să strige că e un atac politic și de decredibilizează toată acțiunea.

Nu poate începe nici cu un om de afaceri român, că sare AUR să apere capitalul românesc.

Nici cu un simplu instalator, că pe urmă auzi ce-are oculta mondială cu instalatorii.

Nici cu șeful unui clan interlop, că asta se încadrează la rasism.

Nici cu un polițist, că-și dau demisia toți.

Nici cu Clotilde Armand, că sună Ambasada Franței.

Acum realizez că cel mai bine ar fi ca această acțiune ANAF să nu înceapă cu nimeni. Să nu stârnim tensiuni în societate în plină criză economică, securitară și sanitară. Eventual să fie anchetată ultima variantă de covid, că asta chiar nu-și face treaba și nici nu poate justifica banii cheltuiți în ultimii doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *