Skip to content
Politică

Cum ar vota românii, conform ultimului SONDAJ: ce partid se clasează pe ultimul loc

Libertatea.ro

Un sondaj Avangarde a fost realizat pentru a determina intenția de vot a românilor, în cazul în care s-ar organiza alegeri în acest moment.

Astfel, sondajul s-a organizat telefonic pe un eșantion de 700 de persoane, iar procentul a fost calculat pentru o prezență de 54 % dintre persoanele cu drept de vot, conform Dcnews.ro.

Din rezultate, înțelegem că Partidul Social Democrat (PSD) ar obține 46% din voturi, urmat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 23% și Partidul Alianța Democraților și Liberalilor (ALDE), cu 13%. În coadă, avem partide cu 5% din voturi, precum Uniunea Salvați România (USR) și Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR). Partidul Mișcarea Populară ar primi, conform sondajului realizat de Avangarde, doar 4%. De asemenea, 4% din cei chestionați au afirmat că ar vota alte partide.

Mai mult decât atât, 43% dintre români spun că situația materială față de anul trecut a rămas neschimbată, iar pe un alt chestionar, 65% dintre români spun că România se îndreaptă spre direcția greșită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *