Skip to content
Societate

Cum arată bancnota de 100 de lei, pe care apare Ion I.C. Brătianu

bnr.ro
" "

Banca Națională a României (BNR) a lansat marți în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului – moneda de 50 lei cu milesimul 1922 și o bancnotă aniversară pentru colecţionare, cu valoarea nominală de 100 lei, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Ion I.C. Brătianu, potrivit digi24.ro.

Guvernatorul băncii naționale, Mugur Isărescu, a deschis evenimentul festiv de marți, la care au participat și premierul Ludovic Orban și președintele Academiei Române Ioan Aurel Pop, cu un discurs în care a apreciat activitatea politică a lui Ion I.C. Brătianu și meritele sale la înfăptuirea idealului național, unirea cu regiunile istorice Transilvania, Basarabia și Bucovina.

" "
" "

„Om al deciziilor istorice, Ionel I.C. Brătianu se înscrie în galeria românilor de seamă, în galeria marilor român (…) cărora le datorăm Marea Unire și edificarea statului național unitar”, a spus Isărescu.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că Ionel I.C. Brătianu este un model politic.

„Și în viața curentă, îndreptarea României în direcția corectă, atingerea unui destin la care are dreptul România, are nevoie de astfel de oameni de stat, de astfel de oameni care să aibă capacitatea să înțeleagă interesele fundamentale ale țării pe care să le reprezinte”, a precizat premierul și președintele PNL Ludovic Orban.

Preţul de vânzare al bancnotei aniversare pentru colecționare, cu valoarea nominală de 100 lei, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Ion I.C. Brătianu este de 150,00 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *