Skip to content
Politică

Cum arată casa părinților lui Klaus Iohannis și ce spune tatăl acestuia despre candidatura sa

Părinţii lui Klaus Iohannis au părăsit România în anii de după Revoluţia din 1989 şi s-au stabilit în Germania, așa cum ne-a explicat prezidențiabilul ACL în repetate rânduri. Mai știm că îi trimite ciocolată și cafea de Crăciun.

Astăzi, Gustav Heinz Johannis locuieşte într-o casă din Würzburg, alături de soţie, care ar putea valora cam 500.000 de euro, informează România TV.

johannis_casa_17731300

Potrivit lui Klaus Iohannis, părinţii săi au emigrat în Germania la o vârstă destul de înaintată. „Aveau meserii simple: mama soră medicală, tata tehnician la o firmă din Sibiu. Părinţii mei au fost pensionari, deci ei au plecat pensionari fiind deja”, declara Johannis într-un interviu acordat pentru B1.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a explicat că a reuşit să-şi cumpere cele 6 imobile în Sibiu în perioada în care imobilele din Sibiu erau mai ieftine din cauza exodului saşilor din Sibiu către Germania. Johannis susţine că, luate împreună, locuinţele sale „fac cât un apartament în Bucureşti”.

Am avut oportunitatea, atunci când saşii au plecat, să investesc în imobile un pic mai ieftine. Cele şase case nu sunt şase: e casa în care locuiesc, două case mici cu două camere şi apartemente. Sunt şase locuinţe, dar ele toate la un loc sunt cât un apartament în Bucureşti„, a declarat Iohannis.

Imaginile filmate cu imobilul în care trăiesc părinţii candidatului la prezidenţiale Klaus Iohannis au fost prezentate miercuri seară la RTV, într-o emisiune realizată de jurnalistul Victor Ciutacu.

Subiectul a fost apoi continuat in emisiunea Andreei Cretulescu, cea care a facut o prezentare a “vilei” din Germania.

Prezent în cadrul emisiunii, Mirel Palada, fost purtator de cuvant al premierului Victor Ponta, a concluzionat: “Iata ca dupa cele sase case avem o a saptea, cea mai scumpa. Deci o avere imobiliara a lui Iohannis de un milion de euro.”

Claudiu Saftoiu, membru PNL, a intervenit si el in discutie, încercând să îl apere pe Iohannis: “Mi-ar placea sa dati si viloaia lui Ilie Sarbu.” “

Dar ce, candideaza Sarbu?”, i-a replicat scurt moderatoarea Andreea Cretulescu. “Nu, dar candideaza ginerele Victor Ponta. Daca dati casa tatalui, dati-o si pe cea a socrului”, a completat Saftoiu.

De precizat faptul că jurnaliștii de la ziarul Puterea l-a sunat miercuri pe tatăl lui Iohannis, care lucrează la o societate de avocatură specializată pe drept fiscal, în Germania. Acesta s-a arătat surprins că este căutat de presa din România: „La noi nu se obișnuiește să oferim interviuri. Cu ce vă putem sfătui?”, a spus Iohannis senior, și când a auzit că ar urma să fie întrebat despre candidatura fiului său, a refuzat politicos să își dea cu părerea pe acest subiect.

10 comentarii la “Cum arată casa părinților lui Klaus Iohannis și ce spune tatăl acestuia despre candidatura sa

  1. Nu e a lui Iohannis casa e parinților . In Germania sunt Romani care au plecat care stau mai bine au fost oameni harnici cinste lor! O casa in Sibiu valora după revoluție cam 25000 mărci

  1. Curiozitatea te-ar fi putut impinge sa cercetezi mai mult si ai fi aflat ca acea casa nu este a parintilor lui ,ci ei locuiesc cu chirie la mansarda. Si nu, nu sunt rude cu proprietarii.

   1. Cu siguranța ! Nu sunt in Germania oameni care sunt in etate trăiesc din veniturile aduse de propriile case, Klaus e un om transparent si a avut curajul sa declare toată averea un baron local FSN nu ar face așa ceva ….

 1. Ati citit ca parintii lui stau cu chirie in mansarda casei cu pricina? Si e cinstit sa intretii psihoza cu capra vecinului caracteristica de 50 de ani incoace poporului roman? Credeam ca sunteti cat de cat normali ca jurnalisti! Dar, nu va dezmintiti meseria! Pacat!

 2. Pãi bãi muritorilor mai intâi sã comentati ce casa are āl bātrân voi vati interesat ce meserie are
  Românul se uitã repede in ograda celuilalt mai vedetiva shi de ale voastre
  Votati PSD care nea vândut tara la fier vechi
  Trezitivã la realitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *