Skip to content
Internațional

Cum arată CV-ul lui Christine Lagarde, noua șefă de la Banca Centrală Europeană

armstrongeconomics.com

Fosta șefă a FMI, Christine Lagarde, a fost desemnată în funcția de președinte a Băncii Centrale Europene. Lagarde, în vârstă de 63 de ani, a anunțat, astfel, că se retrage din funcțiile de președinte și director managerial al Fondului Monetar Internațional, pe care le deținea din 2011.

Născută la Paris, la 1 ianuarie 1956, Christine Madeleine Odette Lagarde a ocupat multe funcții oficiale în Franța, printre care ministru de finanțe, ministru al agriculturii și ministru al comerțului și industriei. Ea a fost prima femeie care a devenit ministrul unei economii G8 și este prima femeie care a devenit director general al FMI.

În anul 1981, Christine Lagarde s-a alăturat companiei americane de avocatură Baker & McKenzie, iar după șase ani, a fost numită director al filialei din Europa de Vest. Ea a intrat în comitetul executiv în 1995, iar în octombrie 1999 a devenit prima femeie care a preluat funcția de președinte al companiei. În 2004, Lagarde a devenit președinte al comitetului de strategie globală.

În 2016, Lagarde a fost găsită vinovată de către judecătorii francezi pentru neglijență în serviciu, pentru plata unor sume din bani publici către magnatul Bernard Tapie, dar nu a fost condamnată, ba chiar și-a păstrat funcția la FMI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *