Skip to content
Societate

Cum arată incendiul care a provocat poluarea masivă din București – VIDEO

Facebook - Robert Neagu

Cetățeni din nordul Bucureștiului și din județul Ilfov au semnalat în dimineața zilei de miercuri, 8 aprilie, un nor de fum și un miros specific, apărute în zona locuințelor lor. Ministrul Mediului și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că fenomenul ar fi fost generat de un incendiu produs la o fostă fermă de porci din localitatea Periș (județul Ilfov).

Potrivit ISU București – Ilfov, incendiul s-ar fi extins pe o suprafață de circa 20.000 de metri pătrați, care era acoperită cu vegetație uscată. Focul arde mocnit în zona afectată.

Pe de altă parte, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au estimat că, întrucât vântul bate slab, cu mai puțin de 20 de kilometri/oră, pe parcursul zilei de miercuri, 8 aprilie, „evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie, apoi de deplasare ușoară către vest – sud vest”.

Un utilizator Facebook, a postat mai multe imagini de la fața locului, pe o pagină dedicată comunității din Corbeanca.

 „Am identificat sursa fumului cu ajutorul unei drone. Fumul se întinde pe km întregi. Nu știu dacă e singura sursă de fum în momentul ăsta, dar este extrem de mare și afectează puternic Corbeanca și împrejurimile. Nu arde doar vegetația din zonă ci și resturi/materiale care se află în canalele din apropiere (o fostă fermă de porci).”, spune Robert Neagu, pe Facebook

Sursă Foto/Video Robert Neagu/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *