Cum arată litoralul românesc, după cea mai puternică furtună înregistrată vreodată

Sursa foto: Unsplash

Furtuna înregistrată în acest weekend la malul mării a făcut prăpăd în atât orașul Constanța, cât și în alte stațiuni de pe litoral. Pe lângă copacii căzuți, valurile uriașe au „înghițit” bărcile de pe maluri, iar vântul puternic a măturat din calea sa inclusiv fostele baruri de plaje.

Puncte de atracție și locurile de distracție, în urmă cu doar câteva luni, plajele de pe litoralul românesc arată acum ca după Apocalipsă. Imaginile, ajunse virale pe internet, sunt de-a dreptul dezolante.

În numeroase videoclipuri, postate pe platformele de socializare, se poate observa cum barurile și cluburile de vară au fost făcut e praf și pulbere. Oamenii ajunseseră să se teamă chiar și pentru siguranța imobilelor.

„Furtuna a înghițit bărcile și bunurile de pe plajă, iar malul se erodează pe zi ce trece. Sper să mai rămână ceva din pensiune după zilele astea de Iad”, a transmis proprietara unei pensiuni din stațiunea 23 August.

Constanța

Câțiva curajoși au ajuns și prin zona falezei de la Cazino a orașului Constanța, pentru a fi parte la spectacolul naturii dezlănțuite.

Într-un alt videoclip, postat pe pagina Zoom Beach, un cunoscut beach-bar din Constanța, situat pe plaja „3 Papuci” au fost compilate imagini din această vară cu cele de acum, din noiembrie.

Vama Veche

O situație similară regăsim și în Vama Veche, unde celebrul loc „La Stuf” a fost scufundat de marea furioasă. De asemenea, sub cerul gri, pe alei zac lemne, crengi și placaje căzute.

Costinești

Și plajele din Costinești au fost „inundate”.

În acest weekend, litoralul s-a aflat sub cod roșu de vânt și ploi torențiale. Ciclonul Frederico, cea mai puternică furtună care a lovit vreodată la Marea Neagră, a adus rafale peste 120 de kilometri la oră. La mal s-au format valuri înalte de 8-9 metri, echivalentul unei clădiri cu două etaje.

Sâmbătă seara au fost emise trei avertismente, de tip RO-Alert, care îi îndemnau pe localnici să stea la adăpost. Ultimul dintre acestea anunța „intensificări puternice ale vântului”, ce depășeau 100 km/h, până la ora 5:00 dimineața.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL