Cum arată lupta pentru Cotroceni pe regiuni

Premierul Victor Ponta ar câștiga, la o diferență semnificativă față de Klaus Iohannis, alegerile prezidențiale 2014, potrivit barometrului de opiniei GSSC Avangarde.

Potrivit ultimului sondaj GSSC Avangarde, prezentat duminică la Antena3, Victor Ponta, dacă ar candida direct doar împotriva lui Klaus Iohannis, ar fi preferat de 57% dintre români. Klaus Iohanis, prezidențiabilul ACL, ar primi 43% din voturi.

sondaj pe regiuni

În ceea ce privește distribuția voturilor pe regiuni, Klaus Iohannis este favorit în Transilvania, cu 55%, iar Victor Ponta în Muntenia și Moldova, cu 66%, respectiv 60%. În București, Victor Ponta este preferat de 57% dintre respondenți, iar Klaus Iohannis de 43%.

Citește și: Lider important PSD explică de ce Ponta va pierde în Ardeal

Dacă sunt luați în calcul toți candidații la Președinție, așa cum este în turul I, Victor Ponta se află, potrivit sondajului GSSC Avangarde, în vârful preferințelor. El ar obține 42%. Este urmat de Klaus Iohannis, cu 28%, Călin Popescu Tăriceanu (PLR) cu 8%, Elena Udrea (PMP) cu 5, Teodor Meleșcanu (PNM), Kelemen Hunor (UDMR și Monica Macovei cu câte 4%, C. V Tudor și Dan Diaconescu cu câte 2% și William Brânză cu 1%.

Cercetarea a fost realizată în perioada 28 septembrie 3 octombrie, pe un eșantion de 950 de persoane, față în față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a României. Eroare maximă tolerată este de 3.18%, pentru un interval de încredere de 95%.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: