Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum arată scena politică înainte de prezidențiale. Mîndruță: E ca petrecerea aia la care ai ajuns târziu și toată lumea e beată

tvmania.ro
" "

Jurnalistul Lucian Mîndruță, invitat în studioul Puterea Știrilor, a comentat cele mai recente evoluții de pe scena politică românească. Astfel, Mîndruță a comparat scena politică și reacția românilor la această situație cu o petrecere „în care ai fost invitat, ai întârziat și ai ajuns pe la 12 jumătate noaptea, iar când deschizi ușa vezi că toată lumea este beată și nu te înțelegi cu nimeni”.

„Știi cum e scena politică acum? E la petrecerea aia în care ai fost invitat, ai întârziat și ai ajuns pe la 12 jumătate noaptea, deschizi ușa și toată lumea este beată și nu te înțelegi cu nimeni. Dacă veneai puțin mai devreme și te îmbătai cu toți ceilalți aveai o șansă să fii integrat. Dar poporul român în situația asta e: dintr-o dată s-au deschis ușile la o petrecere de oameni morți de beți și nu se mai înțelege nimic. Cine sunt și ce fac? Ce facem noi aici? Ăștia ne conduc? Cineva să le ia volanul din mână(…).

" "
" "

Mie mi-a plăcut foarte mult Meleșcanu. Puștanul ăsta a fost foarte obraznic. I-a spus lui Tăriceanu că a expirat. Foarte tare, mi-a plăcut de el(…). Abia aștept alegerile prezidențiale. În turul 2 sunt la Paris. Mă duc tot acolo unde am fost acum 4 ani, la cozi, să văd dacă stă lumea acolo la cozi. Dacă o să fie în turul 2 al alegerilor prezidențiale Barna cu Iohannis nu cred că o să fie atâta tensiune cum ar fi la o finală Iohannis cu Dăncilă sau Barna cu Dăncilă”, a declarat Lucian Mîndruță la Puterea Știrilor.

Conflictul Iohannis-Dăncilă, tranșat la CCR

Curtea Constituțională are ședință, miercuri ora 10.00, la care părțile implicate în conflictul juridic între Guvern și Administrația Prezidențială vor susține punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea miniștrilor interimari.

Șeful Executivului trimisese, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul, după ieșirea ALDE de la guvernare și demisia miniștrilor partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Iohannis a refuzat toate propunerile de remaniere ale Vioricăi Dăncilă, inclusiv pe cele de interimari.

„Nu suntem pentru prima dată în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în Guvern. Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiei miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării şi colaborării loiale între instituţiile publice”, afirma Viorica Dăncilă în 4 septembrie.

De cealaltă parte, ALDE se confruntă cu mari probleme în interior, după ruperea coaliției de Guvernare. Surse politice au declarat pentru PSnews.ro că 13 deputați ALDE, nemulțumiți de alianța cu Victor Ponta se pregătesc să își facă un grup parlamentar care să fie sub conducerea PSD. Nici la Senat situația nu este prea roz pentru Călin Popescu Tăriceanu. După decizia de eliminare a lui Meleșcanu din ALDE, partidul lui Tăriceanu a pierdut și grupul parlamentar din Senat, deoarece, potrivit regulamentului, este nevoie de șapte parlamentari pentru a forma un astfel de grup, iar prin plecarea lui Meleșcanu au mai rămas șase. Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că doar 1 senator va merge alături de Tăriceanu în noul grup parlamentar creat cu Victor Ponta.

DETALII AICI: Se anunță mișcări spectaculoase de trupe în ALDE. Cu ce „zestre” vine Tăriceanu și de ce nu trece moțiunea nici cu ajutorul lui Ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *