Skip to content
Sport

Cum arată topul celor mai fericite țări. Ce loc ocupă România și ce stat este cel mai fericit

În cursul zilei de astăzi, a fost dat publicității topul în care vedem care sunt cele mai fericite țări din lume. Potrivit acestui clasament, Romania ocupa doar locul al 86-lea in topul celor mai fericite tari din lume, potrivit Raportului Mondial al Fericirii pe 2015 (World Happiness Report 2015) realizat cu sprijinul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU),  informează hotnews.ro.

Pe primul loc în acest clasament regăsim Elveția, ocupa primul loc, urmată de Islanda, Danemarca, Norvegia, Canada, Finlanda, Olanda, Suedia, Noua Zeelanda si Australia.

Romania ocupa locul al 86-lea in top.

Exceptand Siria si Afganistanul, afectate de conflicte armate, cele mai nefericite zece tari din lume se afla toate in Africa subsahariana si sahariana, informeaza bloomberg.com, citat de hotnews.ro.

Astfel, cele mai nefericite zece state din lume, din cele 158 incluse in raport, sunt, in ordine, Togo, Burundi, Siria, Benin, Rwanda, Afganistan, Burkina Faso, Coasta de Fildes, Guineea si Ciad.

Raportul pare sa indice faptul ca tarile aflate la latitudini mari sunt mai fericite, dar aparenta regula este incalcata de Israel si Costa Rica, clasate pe locurile al 11-lea, respectiv al 12-lea.

In ceea ce priveste tarile din coada clasamentului, gradul redus de fericire al populatiilor lor are, cel mai probabil, de-a face cu saracia si violenta, nu cu proximitatea fata de ecuator.

Statele Unite ale Americii se afla pe locul al 15-lea in acest raport, care a fost intocmit, in principal, pe baza datelor din Sondajul mondial Gallup (Gallup World Poll). SUA se afla in urma Mexicului, care ocupa locul al 14-lea.

Brazilia se afla pe locul al 16-lea, Marea Britanie, pe al 21-lea, Japonia, pe al 46-lea, Rusia, pe locul al 64-lea si Iranul pe locul al 110-lea.

Moldova ocupa pozitia a 52-a in acest top.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *