Skip to content
Politică Video

Cum arată UNPR după plecarea lui Oprea. Valeriu Steriu dezvăluie în ce relații este cu fostul președinte de partid EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul ultimei ediții a interviurilor PSnews.ro a fost președintele UNPR, Valeriu Steriu.

În cadrul interviului acordat PSnews.ro, Valeriu Steriu a dezvăluit cum a găsit UNPR-ul după ce Gabriel Oprea a demisionat din fruntea partidului, dar și care este relația sa cu fostul șef al formațiunii.

Totodată, președintele UNPR a vorbit despre decizia multor parlamentari de a părăsi partidul după plecarea lui Gabriel Oprea din fruntea acestuia.

(Minutele 00:00 – .4:26)

Cristina Negrilă: Invitatul de astăzi la interviurile PSnews este președintele UNPR, domnul Valeriu Steriu. Bună ziua, domnule Steriu! Bine ați revenit în studioul nostru!

Valeriu Steriu: Bună ziua!

Cristina Negrilă: Ați preluat președinția partidului într-un moment delicat. Deși demisia lui Gabriel Oprea a fost văzută ca un gest de onoare, au fost și voci care l-au criticat. Cum ați găsit partidul și care mai este relația și aportul lui Gabriel Oprea în UNPR, în momentul de față? Vă mai întâlniți cu Gabriel Oprea?

Valeriu Steriu: În primul rând, partidul l-am găsit, să spunem, bine structurat, în sensul că este un partid în care se muncește de șase ani, dar, în special, în ultimii patru ani, după alegerile din 2012, s-a pornit la o construcție de structuri la nivelul fiecărui județ și pot spune că acest lucru s-a văzut foarte bine în momentul în care am început să depunem listele pentru campania de locale. Partidul este mult mai consolidat decât era acum patru ani și a reușit, într-adevăr, o performanță, spun eu, prin a fi prezent pe liste cu consilieri județeni la nivelul întregii țări. Relația cu domnul Oprea este o relație firească, este o relație bună. În momentul în care am nevoie de de un sfat întotdeaua este cineva care îmi poate da un sfat pe un subiect legat de conducerea partidului și, în calitatea de președinte fondator, este în continuare atașat de acest partid. Este un proiect politic reușit și este un proiect politic din care a plecat tocmai pentru a lăsa partidul să meargă într-o campanie electorală, fără să ducă țintele spre atacurile personale.

Cristina Negrilă: Demisia domnului Oprea a generat un val de plecări din UNPR. Mai mulți parlamentari au decis să părăsească partidul. Cum va fi surmonatată plecarea acestora?

Valeriu Steriu: În ciuda plecărilor, partidul rămâne al treilea partid ca număr de parlamentari din ambele camere. Și la Camera Depuților, și la Senat. Cred că acest val a fost un val generat de un impuls de moment la momentul demisiei. Foarte mulți nu au avut încredere în viitorul partidului, deși Congresul urma să aibă loc, deși Congresul s-a desfășurat, aș putea spune eu, în condiții impecabile. Din acel moment, numărul de plecări a scăzut, în mod vizibil, iar în clipa de față, aproape tot ce înseamnă membru de partid este concentrat pe această campanie de alegeri locale. Foarte mulți parlamentari sunt și președinți de organizație și în special aceștia au o mare responsabilitate față de cei pe care îi conduc la nivelul județului. Aceștia sunt, de altfel, oamenii cei mai loiali și implicați în activitatea partidului. Cei care nu sunt și președinți, deci parlamentarii care nu sunt și președinți de organizație sunt foarte utili în ceea ce facem în clipa de față. Călătorim în toată țara, avem echipe din conducerea partidului, echipe formate din parlamentari, care participă la evenimentele din toate județele. Sunt în deruare permanentă activități de campanie și permanent sunt susținute de echipe de parlamentari.

Cristina Negrilă: În toamnă, inainte de instalarea unui guvern tehnocrat, se vorbea despre UNPR ca despre un partid-balama. Cât mai cântărește UNPR în momentul de față, pe scena politică în România? Mai putem vorbi despre UNPR ca despre un partid-balama?

Valeriu Steriu: Dacă privim balamaua ca o parte importantă a mecanicii, cea care îți închide și îți deschide o ușă, nu putem spune că funcționează anumite mecanisme. Nu, noi am considerat întotdeauna că suntem un partid care echilibrează în Parlament situația. Este un partid, într-adevăr, important, pentru că, prin numărul parlamentarilor, asigurăm până la urmă majoritatea. Și spun că o asigurăm bine. Dacă ne uităm în ultimii șase ani, în special datorită UNPR-unui majoritatea a fost pur românească – suntem foarte mândri de acest lucru. NU au fost alte intervenții, alte rpesiuni etnice care să genereze o majoritate, iar acest lucru a dus la o dezvoltare armonioasă, națională a României. Am asigurat în același timp și o stabilitate politică, ceea ce a generat o stabilitate economică și a fost permanent un partener loial pentru cei cu care am făcut majoritățile. Suntem în continuare pe aceleași principii, suntem în continuare al treilea partid din Parlamentul României și dorim să rămânem cu aceeași forță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *